10 legjobb pillanat a Sex Education 3. évadból [SPOILER]

by - szeptember 22, 2021

Instán már kiégtem, de úgy véltem, hogy a saját gondolatrendezésem érdekében muszáj leülnöm és átgondolnom minden pillanatát ennek a sorozatnak, mert egyszerűen annyira más, és annyira sok szálon fut, hogy ember legyen a talpán, aki rendesen követni tudja a dolgokat. 

Korábban már írtam rövidebben a sorozatról ITT, így az első és második évadba nem is mennék különösebben bele, csupán a harmadik évad gyöngyszemeit emelném ki. Sajnos ezen a ponton már nem tudok spoilermentesen írni, pedig a könyvvéleményeknél is mindig igyekszem minimálisra tenni, így elnézéseteket kérem. A lista előtt álljon itt a legelső évad trailere, ha esetleg valakinek meghozná a kedvét, és csak egy kiadós maraton után térne vissza a véleményemhez. Aki pedig már látta akár a harmadik évadot is, annak lehet, hogy jó kis összegzés lesz a sztorihoz a dolog, illetve véleményeket is nyugodtan írjatok, hogy mivel értetek egyet, és mivel egyáltalán nem, vagyis lényegében mi volt a ti kedvenc jelenetetek ebben az évadban. :)

10. Aimee úgy komplett 
Aimee elég jól vitte a hátán az évad humoros részét, ez szerintem senki számára nem volt meglepetés, viszont a komolytalanság mellett a komoly szálban is teljesíteni tudott. Tetszett, hogy a második évados traumán nem ugrottak át az írók, hanem visszahozták a harmadikba is, ráadásul már a gyógyulási fázissal, viszont ezzel is bizonyítva, hogy egy szexuális zaklatás utáni felépülés nem múlik el csettintésre, vagy két epizód után. A vulva sütik és a kecske volt az abszolút kedvencem tőle, mindehhez kapcsolódva a nyitottsága és néha szűrő nélküli szövege. A Maeve-s "vita" viszont szerinte brutálisan felesleges volt, nem is értem, hogy az írók mit akartak ezzel elérni. 
9. A komplett Groff család jellemfejlődése 
Az első, majd főleg a második évad után mindenki odavolt Adam-ért - hát én még most se. Viszont az, hogy Adam, Mr Groff és Maureen külön-külön és egymással is milyen jellemfejlődésen mentek keresztül, az tagadhatatlan és szerintem szuperül megfogott szál az évad során. Maureen kinyílt és éli szabad világát, Mr Groff újraépíti magát, Adam pedig igyekszik jó emberré válni. Ettől még persze továbbra is fenttartom, hogy nincs a karakterük rendesen megírva, kicsit egysíkú mindenki, de ahogy mondtam, az elmúlt évadok után nekem szimpatikusabbá váltak.
8. Maeve karrier 
Uhh, Maeve. Na ez hosszabb lesz, és sajnos nem annyira pozitív. Maeve karakterét valahogy elfelejtették az írók időközben. Az első évados tökös, feminista, istenkirálynő és menő csajból az égvilágon semmi nem maradt, és úgy vélem, ez vezetett ahhoz, hogy az premier után szinte senki nem is beszélt róla, csak Ruby-ról (erről egy későbbi pontban bővebben). Emma Mackey-on is látszódik, hogy nincs már igazán kedve tinilányként szerepelnie, pedig amúgy valóban tehetséges színésznőnek tartom. A leggázabb pedig az, hogy bár ő a főszereplő, teljesen megállt volna a saját lábán az évad nélküle is - sorry ha ezzel valaki lelkébe tiprok. Ami a legjobban bebizonyította mindezt, az az utolsó rész, amiben majdnem kihagyott egy hatalmas ösztöndíj lehetőséget, mert végre jól mennek a dolgai egy pasival. Pls, az első évados Maeve el sem köszönt volna. Viszont így, hogy mégis elment a nagy USA-ba, ez egy jó pont volt az íróktól, mert végre kiszabadították az egyik napról a másikra élésből - és gondolom a sorozatban való további szerepléstől. 
7. Ruby úgy komplett 
Én már az első évadtól kezdve bírtam Ruby karakterét, nyers volt, őszinte, és kicsit Blair Waldorfos, ami szerintem mindegyikünk szeretne valahol lenni a szíve mélyén. Nem tudom, végül melyik kedves írónak jutott eszébe, hogy többet is kihozhatnának a karakteréből, de csókolom az anyukáját, mert ez volt a világ legjobb ötlete!!!!!!! Írtak neki személyiséget, Mimi Keene pedig tökéletesen lehozta az egész évadot. A csaj amúgy is durván nyert a génlottón (hogy lehet valakinek ennyire tökéletesen szimetrikus arca?????), ezt pedig a karakter csak még jobban kiemelte. Viszont beláttunk a függöny mögé, megismertük a hátterét, és láttuk a gyengeségeit is - ezt nevezem én mesteri munkának. Ahogy látom, a net is felrobbant tőle, ez pedig ez az évad után teljesen megérdemelt. 
iconic
6. Maeve és Isaac közötti jelenet 
Többek közt ezért is nem lehet ezt a bejegyzést spoilermentesen írni, mert azért ez igencsak nagy történés volt a sorozatot illetően. Igazán megható és szerencsére a sztorivezetéshez illően nyílt párbeszédű volt az intimitás Maeve és Isaac között, nagyon nagy taps az íróknak, amiért tabuk nélkül ezt is bemutatták a sorozatban. A sérült emberekkel való intim együttlét, és lényegében már maga a szexualitás témaköre általában a szemlesütéssel együtt némasággal párosul, felénk főleg, de szerintem nyugaton is. Ez volt az a jelenet egyébként, amikor eldöntöttem, hogy írok egy blogbejegyzést a sorozatot illetően, mert megérdemli. Bár továbbra sem bírom a karakterét, tetszett, ahogy Isaac teljesen kulturáltan tudta irányítani Maevet, ezáltal pedig az egész jelenetet. Lényeg a lényeg, taps-taps, több ilyen jelenet kellene a sorozatokba, filmekbe az elfogadás jegyében. 
(erről szándékosan nem teszek be GIF-et, maradjon meg boldog sorozatpillanatnak) 

5. Lily sztorija 
Lily amúgy is egy nagyon megosztó figura, szerintem a karaktere egy az egyben Tanya Reynolds-ra lett írva. Az előző évadokban többet szerepelt és nagyobb befolyása is volt a fő szálra, de a harmadik évadban is megadták a neki való screentime-ot, ráadásul egy lázadási lavinát is indított a kissé talán furcsának tűnő, de számára fontos űrlényes mániájával. Nagyon tetszett, hogy a gyerekkorából is kaptunk ismertetőt, valamint hogy a megalázás, szégyenkezés milyen sorsfordító eseményeket tud generálni. Ehhez viszont kellett Lily megosztó, egyedi karaktere, a rózsaszín ködöt kinövő kapcsolata Ola-val, és hogy egyébként semmi rosszat ne tegyen, csupán a maga szabta világban éljen. 
4. Maeve és Otis cupp-cupp 
Ez mondjuk lesokkolt, hajnal háromkor itt ütögettem a párnámat és csak pislogtam, hogy mivaaaaaan???!!! Nem kaptam róla spoilert, nem tippeltem volna az előzetes alapján sem, szóval leesett kicsit a pofám :D Viszont egyezek azokkal a hangokkal is, akik szerint már nagyon ideje volt. Tényleg cuki volt, és romi, csak addigra már mindenki #teamRuby volt, így nagyon senkit nem hatott meg a dolog, ettől függetlenül számomra egy nagyon szép jelenetként marad meg Otis és Maeve első nagy cuppanósa. 
btw aki már csókolta meg a párját esőben, az tudja, hogy amúgy piszkosul kényelmetlen, idegesítően vizes és hideg tud lenni a dolog, szóval ennyit a romi filmekről. (erről szintén szándékosan nem teszek be GIF-et, maradjon meg boldog sorozatpillanatnak) 

3. A non-binari ismertetés 
Őszinte leszek, nekem ez a non-binari dolog teljesen új, hallom a médiából meg minden, csak a kis falusi neveltetésű fejem még próbálja megérteni a dolgot. Ezért is tetszett, hogy két új karaktert is behoztak a sorozatban, és még jobban tetszett, hogy maguk a behozott színészek valóban NB-k. Jackson karakterét mondjuk sose szerettem - ez továbbra sem változott -, azonban jó irányító játékos volt a történetszál lavíroztatása szempontjából. Cal kiállása magáért egyértelműen vitte ezt a show-t, a rajta keresztüli bemutatás mind az öltözködés, kapcsolatkialakítás, nemiség és annak nem elfogadása szerintem remekül be lett mutatva, igen jó döntés volt a Netflix részéről, hogy ezzel rázzák fel a harmadik évadot. 
2. A Ruby-Otis szál 
Imádtam, IMÁDTAM, az egész globális internet imádta ezt a szálat. Már a premier napján el lett spoilerezve, hogy lesz egy ilyen vonulata a dolognak, de még így is maximálisan vitte az évad ívét (nekem is). Tipikusan az "ellentétek vonzák egymást" bemutatása volt, annyi plusszal, hogy a rövid kapcsolati időszak alatt is nagyon sok aspektusát érintették a párkapcsolati helyzeteknek, legyen szó például arról, mikor Ruby próbálta megváltoztatni Otis-t, végül mégis elfogadta önmivoltát, vagy hogy Ruby megnyílt, de egyszerűen nem stimmelt az időzítés. Az első évados Maeve-Otis kémia teljesen átszállt a Ruby és Otis-t játszó színészekre, és csodát alkotott. Hogy hosszútávon is lett-e volna értelme őket együtt hagyni? Hmmm, ezt had fejtsem ki az utolsó pontnál. 
1. A mindenki-szakít-mindenkivel befejezés 
Megintcsak egy nagy függővéget kaptunk, de szerintem azért, mert a készítők sem tudják igazán hova vinni tovább a sztorit. Ebből kifolyólag nekem kifejezetten tetszett a "bumm mindenki szingli lett" évadzáró, épp jót tett már a karaktereknek, és annak is, hogy így bemutassák, minimális esély van arra, hogy már középiskolában megtaláld álmaid lovagját/lovagnőjét/lovaggendersemlegesét. Őszintén nem tudom, hogy lesz-e negyedik évad - valószínűnek tartom, hogy igen - de én azt mondom, hogy ilyen befejezéssel/elkaszálással is tökre ki lennék békülve. Senki nem marad együtt, mindenki éli az életét, hawaii dizsi naplementébe sétálás. 
Nektek melyek voltak a kedvenc jeleneteitek? Illetve ugyanitt jó HBO-NETFLIX-APPLETV sorozatajánlást szívesen fogadok, mert már így is le vagyok maradva egy csomó mindennel, bővüljön az a lista :D

Őszi időben megmelengetős nagyölelést küldök:
A weboldal teljes tartalma a szerző tulajdona. Engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása, a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A link megosztása megengedett. / Copyright © 2016-2021 Minden jog fenntartva!

You May Also Like

0 megjegyzés