10 dolog, ami jelzi, hogy felnőttél

by - augusztus 06, 2018

Diplomás munkanélküliként túl sok időm van hülyeségeken agyalni, és gyakran azon kapom magam, hogy egyes helyzetekben megjegyzem magamban, hogy ez most mennyire tipikus felnőttes megnyilvánulás volt ez vagy az, vagy hogy mennyire öregnénis dolgokat vásárolok, holott csak 22 vagyok. 

Szóval jöjjön egy 10 dolgos bejegyzés, mert rég volt, és szeretem, és mert tényleg kezdek macskás öreglány lenni. Plusz megnyilvánulásokat kommentárban írhattok, mert biztos, hogy a lista határtalan, és bővíteni sosem fáj.

10. Elkezdesz gondoskodni dolgokról

Nálam ez a kaktuszokban merül ki, becézgetem és öntözgetem őket, mint ha legalábbis a kis bébikéim lennének, és nagyon szeretném, ha nem nyiffannának ki. Ez néhány éve még elképzelhetetlen volt, teljes mértékben megelégedtem a művirággal a szobámban, manapság azonban gyűjtöm és tanulmányozom a növényvilágot, mert egyelőre erre van keretem. S mert tényleg szeretném, ha nem purcannának ki. Gyereket és kutyát sem akartam a húszas éveimig, most meg konkrétan sírva fakadok a kiskutyák láttán, annyira szeretnék gondozni egyet. Egy szó mint száz, a gondoskodás más élőlényekről és annak elérése, hogy ne száradjanak ki/rohadjanak meg szerintem egy teljesen felnőttes megnyilvánulás.

9. Elkezdesz örülni annak, ha lemondják az esti programot 

Inkább csak aludnál. Mindig. Mindenhol. Bármennyit. Vagy döglenél a tv, laptop előtt. Imádom a barátaimat, és vannak időszakok, mikor bárhol lennék, csak otthon nem, aztán mégis örülsz, hogy a pihe-puha ágyikódban pusztulhatsz otthon egy jó könyvvel, és tudod, hogy nem másnaposan fogsz reggel ébredni. Avagy az élet apró örömei 20 felett.

8. Az a tipikus hasleszorító alakformáló nagyibugyi

Fiatalon még elhiszed, hogy jó alakod van. Van energiád  és kedved odafigyelni a sportra, étkezésre, vagy csak isteni génekkel áldott meg az ég ha így van, mély és zsírral megkent üdvözletemet küldöm. Később inkább csak rásegítesz. Fekete vagy testszínű, a lényeg, hogy annak az egy-másfél centi hasból való lefaragásnak is úgy örülsz, mint 4 éves kisgyerek az Iphone-nak a karácsonyi fa alatt. Sose értettem anyumat, miért hordja ezeket a fullasztóan szoros cuccokat, aztán a lánya se lett jobb.

7. Smink helyett arcápolás

Már nincs kedved minden nap kisminkelni, vagy full glamben a boltba menni, sőt, áldod azokat a napokat, mikor önmagad csupasz mivolta lehetsz. Elkezded olvasni, melyik krémben milyen hatóanyag van, vagy hogy a ránctalanító nem e fogja kicsinálni a húszas éved bőrét, megveszed a drágább sminklemosót, mely nem szárít, és egyre többször jut eszedbe az arcpakoló létezése. A sminkre meg nincs kedved vagyonokat kiadni, hiszen úgyis "csak" napközben van rajtad.

6. Ruhák helyett lakberendezési tárgyak

Rám annyira nem jellemző, de a környezetemben leginkább ezt veszem észre: ruhát egyet, de nagyon jót, vagy sokat, de turiból és olcsón, míg az IKEA, JYSK és társai akár vagyonokat kaszál rajtuk. Egy kis mécses ide, egy szebb párna oda, egy új éjjeli lámpa amoda, egy szebb kaspó az ablakba, egy semmire sem használható, de menő dizájner kabátfogas a falra, mert hát dizájner, na. Lagziba meg jó lesz az a tavalyi ruha, úgyse nézi senki. 
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
5. Elkezded szidni meg ciccegni a tizenéveseket

Mert hát most képzeld el, hogy 15 éves, és már iszik meg péntek este a diszkóba megy, hát hogy gondolja, de komolyan. Jó, én is oda jártam 15 évesen, dehát nehogy már, hát 15 éves, hát gyerek még, hát mit iszik, hát enyje-benyje, nincs ennek anyja? Meg láttad, hogy a 14 éves csaj kezét fogja? Hát mit szerelmesek már ezek, hát öcsém, ovisok, ne szeressék már egymást, még a Disney csatornát kellene nézniük, nem itten cuppogni meg nyalakodni. Borzasztóak ezek a mai fiatalok. Bezzeg a mi időnkben mi milyen jók voltunk, meg tanultunk, meg olvastunk, és este 10-kor már békésen szunnyadtunk a kis ágyikónkban.

4. Kidobsz egy csomó kacatot

Egyszer csak eljön az a pillanat, hogy leülsz, átnézed a rég megporosodott dobozokat, kiöntöd a fiókokat, leszeded a felesleges plakátokat, és milliónyi dolgot kidobsz/elzsákolod adománynak/továbbadod rokonoknak, mert egyszerűen már nem kötnek hozzá érzelmek. Rájössz, hogy az egyszer kapott 4-es zárthelyid megsárgult lapja már semmiben nem visz előrébb, viszont nagyon szépen ég és melegít majd télen. Hogy a hatodikban vett nadrágodba már nem, hogy belefogyni nem fogsz, de konkrétan a lábfejedig sem felvenni, míg más biztosan örülne neki. Leginkább csak elengeded a tárgyakhoz való viszonyodat, az emlékekbe és emberekbe kezdesz kapaszkodni, ami előbb is eszedbe juthatott volna már.

3. Az a bizonyos Mid-life crisis

Mi lesz velem, mi lesz a szüleimmel, mit dolgozzak, hova költözzek, nem értek semmihez, nem tudok semmit, hova kell mennem elintézni a betegbiztosítást, hova kell mennem befizetni a számlát, honnan lesz a számlámra pénz, mi a tököm az a THM, miért ilyen drága az áram, hogy kell autót regisztrálni, milyen papírok kellenek a munkaközvetítőbe, mi lesz velem, ha nem lesz munkám, mi lesz velem, ha 30 évesen is otthon lakok majd, miért ilyen drágák a lakások, mi ez a sok bla-bla szöveg a szerződésekben... avagy a kétségbeesés végtelen kérdéssora.

2. Lusta vagy sms-t írni

Nincs kedved regényeket írni sem sms-ben (mert rohadt drága), sem Messengeren, mert nyeh, ki ér rá pötyögtetni, inkább felhívod az illetőt vagy megbeszélsz egy kávézást, hogy személyesen vagy szavakban vázold a mesélni valódat. A chatelés túl sok meló.

1. A nagybetűs R-E-N-D

Elkezded igényelni a rendet és a kiszámíthatóságot az életedben az eddigi YOLO és káosz helyett. Legyen rend a szekrényedben, legyen átlátható a könyvespolc, tudni akarod, mi lesz a következő heti teendőd, legyen tiszta a lakás, mindennek meg van a helye a szobádban... és ha bárki, bármihez hozzányúl, annak neve repül a black notes-ba. 
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Magatokra ismertetek legalább egy pontban? Lécci írjátok, hogy igen, különben nagyon nagy bajban vagyok :D A héten remélhetőleg még legalább egy, de lehet kettő könyves értékelés is érkezik majd, addig pedig kövessetek Instán, Facebookon, Moly.hu-n és Pinteresten is menthetitek az aktuális bejegyzéseket. 

Vízparton fetrengős csibeölelés:

You May Also Like

2 comments

  1. Az baj, hogy majdnem több mint a fele igaz rám, pedig csak 15 éves lettem júliusban? :D (az előzőt elrontottamxd)

    VálaszTörlés