Girlpower [1.rész] - legvagányabb könyvhősnők

by - június 02, 2016

Ritkák, mint a fehér holló, a legtöbbje irritáló és éjsötét, de léteznek. Ők azok, akik reményt adnak harciasságukkal és életről való felfogásukkal, inspirálnak a gondolataikkal és megtanítanak arra, hogy erős, független nőként is legyőzheted a világot. Komoly meló listázni, lévén, úgy kell őket kihalászni a könyvkarakterek tengeréből. Az én kedvenceim:

Evangeline "Evie" Greene

Kresley Cole Méreghercegnője hatalmas pozitívuma volt a tavalyi évemnek, hozzáragasztott a könyvhöz és végigcipeltette magát velem a városon jó néhányszor pedig nehéz cucc. Imádtam, hogy Evie milyen jellemfejlődésen ment keresztül, és bár sokszor tipikus lányként viselkedett, képes volt odavágni, ha kellett, ráadásul nem is kicsit. Legyűrte Selenat, a maga módján legyűrte Jacket is, és mindenki mást is letarolt a környezetében. Képes volt kijátszani azokat, akik gyengének hitték, és a végén hatalmas uralomra tett szert. Egyik kedvenc főhősnöm, nincs mese.
@ @weheartit @Rude_Rebel_Free @Destiny_11_11

Eadlyn Schreave

Tudom, hogy sokaknak bicskanyitogató Maxon és America lányának stílusa, szerintem viszont épp ettől király(i). Egy leendő királynőről beszélünk, akinek logikus döntéseket kell meghoznia az életében, melyek kihatnak a társadalomra is. Ha érzékeny lenne, a koronázás utáni harmadik percben romba döntené a királyságot. Eadlyn TÖKÉLETES királynőnek, és ezzel Kiera Cass írónő is teljesen tisztában van. Eadlyn számomra teljesen II. Erzsébet királynő, konzervatív és hűen betartja elveit, a realitásban hisz, és még véletlen sem várja el, hogy más végezze a feladatát. Ha ehhez az kell, hogy kidobja a fele háremet egyetlen pillantással, akkor megteszi, mert megteheti.
THE Queen for me.
@weheartit @personaillustration @AstronomicalMystery @sheiscute1

Szatmáry Kinga

Meglepődve észleltem, hogy molyon nem is kedvenceltem, pedig az egyetlen épeszű SZJG karakter egyértelműen Kinga, még ha pszichopata is nem kicsit. Az egyik legmegosztóbb könyvsorozat véleményezésébe nem mennék bele, de azt elismerem, hogy Kinga feminista nézeteit minden lánynak meg kellene fogadnia. Az, hogy egy nő nem a férfi tulajdona, hanem független, erős és határozott kiállású teremtmény, manapság egyre nagyobb értékkel bír. Kinga pedig ezt nagyon jól hozza, gyakran túltolva, de az összes szereplő személyisége is erősebb, mint szükséges lenne.
A lényeg, hogy Kinga komoly hatással volt késő-tinédzser éveimre, erőt adott és ráébresztett, hogy saját magam teszek az életemért.
@weheartit @cristinacodina_1982 @brooklyn 。 @_CandyCake_

Bianca Piper

Nem ismételném magam, tény, hogy az egyik szereplő, akivel leginkább azonosulni tudtam, az istenítés itt olvasható. Cinizmusát tanítani kellene.
@weheartit @itslilybelle @tayna_fagundes_rodrigues

Penryn Young

A legnagyobb inspirálóm, számomra Penryn a legnagyobb hős, az sem érdekel, ha egy nyafogó kislány lesz a harmadik részben. Imádom őt, imádom a nevét, imádom a harciasságát és imádom a kitartását, amit a húgáért vészel át. Mindenki Raffe-ért van oda én is, még szép, de azért az is tény, hogy a főhősnő viszi a hátán a történetet. Se normális anyja, se normális élete, és még az ellenségei is mind különböző problémákat tolnak az arcába. De tud harcolni, meg tudja védeni magát, és keményen tud ütni. Mi ez, ha nem a tökéletes hős leírása?
@weheartit @jetsycaraballo @ayumiamaria @witheredlife

Hermione Granger

A példa arra, hogy az ész is mennyire sokat számít. Okos és évről-évre minden káoszba belekerül, de leghűségesebb barátként végig Harry mellett marad, mint a reális gondolkodás szobra. Mind tudjuk, hogy ha Hermione nem lett volna, Harry már az első könyv végét sem éli meg, nemhogy a hetediket. Meg azért kérlek, ki másban lenne annyi bátorság, hogy megüsse Malfoyt?
@weheartit @waait_whut @liana12003 @Love_Paris_London
Mennyire egyeztek ezzel a listával? Számotokra kik voltak azok a könyvbéli főhösnők, akik komoly hatással voltak az életetekre? 

You May Also Like

0 comments