10 weboldal, ami netfüggővé tett

by - július 26, 2016




Ezt a listát már régóta le akartam írni bejegyzésben, de kellett egy kis gondolkodás és gyűjtögetés, hogy mégis mi az, amit csak szeretek, és mi az, amelyik hatással volt az életemre. Az utóbbi két évben fordultam komolyabban az internet világa felé, és míg a szüleim szerint "állandóan Facebookozok", addig én hasznos időtöltésnek és információgyűjtésnek fogom fel a számítógép előtt töltött időt. És nem, közben egyáltalán nem használom a Facebookot, mert igazából eléggé utálom. De akkor mégis mi kerülhet a listára?

10. Canva

Ha van csodálatos weboldal, akkor az ez. Designos dolgokat tudsz létrehozni, nem kell külön embert keresned arra, pl. ha névjegykártyát akarsz csináltatni, vagy egyéb képszerkesztőkkel szenvedni, ha valami spéci posztert, borítót, fejlécet, ajánfékkártyát és még trillió dolgot csinálnál. Egyszerű, számos opcióval és megadott sémával, amelyet saját kedvedre szerkeszthetsz. Bloggereknek mélyen ajánlom, én is akkor fedeztem fel, mikor a blog külalakjával szenvedtem.


9. Spotify

A legfrissebb szerelmem, még alig néhány hónapja használom, de soha ezelőtt nem hallgattam annyi (új) zenét, mint most, mondjuk ebben a pillanatban is. Régebben valahogy leragadtam a Youtube-nál zenehallgatás terén, és addig hallgattam egy számot, míg rá nem untam. Ma már változatos, és újabbnál újabb kedvenceim vannak, arról nem is beszélve, hogy rengeteg, eddig számomra ismeretlen előadóra figyeltem fel. Könnyű kezelni, könnyű keresni és nem egy zavaros oldal, ami miatt plusz pontot érdemel.

8. Pinterest

Na, ez az, amivel marha óvatosan kell bánni, és igyekszem csak olyankor felmenni, ha tudom, estig már semmit nem kell csinálnom, csak görgetni a kurzort lefelé, mert percek alatt függőséget okoz. Csak még egy kicsit, csak még egy oldalt, csak még egy hashtaget... Ja, hogy már hajnali fél 4?
De az is biztos, hogy kinyílik a világ, mert soha ennyi jó ötletet, blogot, bloggert nem találtam előtte, mint mikor elkezdtem használni. A szobám fele DIY ötletekből van összetákolva, amiben számomra leginkább teljesít ez az oldal.
illene már egy room-tour bejegyzést csinálnom, enyje a fejemet, már a kezdetekkor megígértem


7. eBay

Hát ez egy ilyen szerelem. Ha nincs is pénzem, akkor is nézegetem, hogy vajon mire lenne szükségem (nem lenne, de úgyis minden kell), azonban az is igaz, hogy szeretem a különleges dolgokat, márpedig az eBay pontosan a furcsaságok melegágya. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg dolgot ma sem lehet Magyarországon beszerezni, így marad a rendelés.

6. VSCO

Ha képszerkesztés, akkor számomra csakis ez az egy dolog létezik. Imádom a filtereit, szeretem, hogy (helyesen használva) megmarad a kép természetessége, mégis sokkal figyelemfelkeltőbb és szebbek. Tény, hogy a telefonomról már mindent le kellett törölnöm, hogy a kis applikációja elférjen, de nem zavar, azóta fordultam még jobban az Instagram felé, mióta használom, lassan egy éve. 


5. Instagram

Apropó, ha már emlegettük. Az Insta számomra a királynő szerintem nő nemű, ne kérdezd, miért, csakis azért akartam másfél éve okostelefont, hogy lehessen kis polaroid kamerás-jelű applikációm. Hasonlóan a Spotify-hoz, kinyílt a világ, még instás haverjaim is vannak, az ukránokkal már szinte összebratyiztam, inspirál és feltölt, olyan helyekről szereztem tudomást, amikről előtte soha. Semmilyen egyéb képmegosztó oldalt nem használok, és bár az új lila jele sem tetszik, én kitartok az IG mellett. Más perspektívát mutat, és miatta elhiszed, hogy a világ nem olyan szar, mint azt mások mutatják. Azzal is tisztában vagyok, hogy sokaknak az insta a hazugságok tengere, de mint mindenhez, ehhez is csak azt mondhatom: ésszel kell használni, ha valaki hülye, és minden elhisz, amit lát, akkor meg is érdemli. Pont.

4. Wehearit

Halovány fogalmam sincs, hány éve vagyok fent, szerintem olyan 5 körül, de lehet, hogy még több. Ha jó kedvem van, olyan képeket nézegetek, ha rossz, azokat is megtalálom. Igazából bármilyen kép kell, vagy csak inspirációra van szükségem, felkutatom, arról nem is beszélve, hogy unalmas órákon állandóan szívelgettem a vicces vagy épp dögös pasis képeket. Sajnos a telefonomról lekerült a VSCO helyigénye miatt, azonban - ahogy a blogban is láthatjátok- szinte mindig onnan vadászom össze a képeket az adott blogbejegyzéshez és a szereplő-ábrázoláshoz. Egyszerű felület, megannyi funkció. Számomra ilyen egy tökéletes weboldal.


3. YouTube

Naná, nélküle nem is élnénk lassan. Számomra átvette a TV funkcióját, azt nézek, ami érdekel, és nem azt, amit muszáj. Egyre több JÓ youtubert fedezek fel, de azért negatívumként megjegyezném, hogy ma már boldog-boldogtalan youtuber akar lenni, és így kezd kopni a dolog varázsa. Amiktől a frász kiver, azok a HAUL-ok, hogy mennyi mindent vásároltak, és a szponzorcuccok hipe-olása, de szeretem az őszinte véleményeket, és ha valaki igenis elmondja, hogy az adott termék szar, ne vegyétek. Sajnos mindenki nekiállt beauty bloggerkedni, ami sokszor borzalmas (nem akarok megnevezni személyeket, de magyarországi viszonylatban van pár ember, akinek a kezéből kiszedném a kamerát, és a rúzst is, ráadásul beszélni sem tud), abban a reményben, hogy majd a MAC hozzávág egy jó drága alapozót, közben meg egy tisztességes tusvonalat sem tud húzni. Sokkal többet lehet elérni egy kreatív ötlettel, egy jó kis kiinduló ponttal és azzal lépkedni felfelé - nem pedig nyereményjátékkal elért feliratkozókkal (khmkhm Rclbeauty101).
Akiket egyre inkább követek, az Tati, ThatcherJoe, PointlessBlogVlog, Fine Brothers Entertaintment, React, Clever Style de csak mikor hülyét csinálnak magukból, Karin Dragos, Hollywood Hírügynökség, de kb. minden nap bővül a lista, szóval lehet, hogy mire ezt a posztot kirakom, három újabb kedvencem lesz.

2. Moly

Mondjátok lécci, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki leragad molyon értékeléseket olvasni, vagy idézeteket, vagy szereplőket, vagy csak szép képekkel telepakolt karcokat görgetni. Imádom, hogy ilyen mocskosul kék, hogy általában mindenki kimondja a saját véleményét, és hogy annyi érdekes emberrel lehet találkozni. Sajnos ahogy Youtube-on is, itt is megjelentek fura teremtmények, akik szúrják a szemem, a dicsekvéstől kicsit a falat kaparom, az pedig, hogy mit ebédeltél, talán Instagramon bejön, de a Moly meglennék nélküle. Ne feledjük, hogy ez az oldal elsősorban a könyvmolyok menedéke, egy kis kiút a valóságból, jó lenne, ha ez így is maradna.

1. Blogger

Nem ez az első blogom, talán többen tudják is, hogy van egy fiction sztoris blogom is, amit most pihentetek, de ettől függetlenül él és virul. Mikor itthon elhangzik a "a lány állandóan csak facebookozik" típusú mondat, akkor húzom a szám, és meg sem próbálom elmagyarázni, hogy szinte állandóan valamilyen bejegyzést gyártok, vagy hozzá képeket, vagy csak kutatok a többi bloggernél, hogy ők egy adott témára mit írtak, külföldi bloggereket lesek, akik mögött sokszor egy egész stáb áll, vagy csak megpróbálom eltervezni, hogy mi legyen a következő hónap menete (ezt általában az első adandó alkalommal fel is rúgom). Imádom a bloggert, még 2 év után is találtam olyan beállításokat és modulokat, amelyekről fogalmam sem volt, és biztos vagyok benne, hogy még felét sem ismerem az oldalban rejlő titkoknak. Egy olvasó sokszor el sem hiszi, mennyi ideig kell taposni egy bejegyzsét, hogy az elfogadható legyen, sokszor 2 perc alatt elolvasott szösszenetek napokig tartó szenvedés előzi meg. De minden percét imádom.


Ti melyik oldalakat használjátok leginkább? :)


You May Also Like

4 comments

  1. Óó, nagyon jó kis poszt lett ^^ Volt oldal, amit még nem ismertem, pl a Canva - rögtön meg is néztem, mert elég érdekesnek tűnt, és szerintem fogom is a jövőben használni :) Továbbá ha azt mondod, könnyebb Spotify-on új zenéket találni, akkor lehet, én is megpróbálkozok vele :)

    Jó poszt, jó blog - csak így tovább ^^

    Üdv,
    Virág

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm :)

      Törlés
    2. Szia Erna! :)
      Canva-még Sosem hallottam róla
      Spotify-hasonló véleményen vagyunk, bár én már régebb óta ismerem. Valóban egy új világ nyílik meg, én is sok új kedvencre tettem ott szert. Egyetlen negatívuma a reklám, amit fejből fújsz egy idő után.
      Pinterest-láttam már több helyen, de bevallom, be kellett írnom a google-be, hogy 'mi az a pinterest'. Miután egyik oldalon azt olvastam, hogy főleg a női közönségnek kedvez, így nem is volt több kérdésem. :)
      eBay-tudom, ismerem, de még Sosem használtam.
      VSCO-???
      Instagram- követlek ;) van jó oldala, de nagyon előtérbe van helyezve a 'boldogabb vagyok, menőbb,faszább az életem', amit persze inkább a felhasználók alakítottak ki.
      Weheartit-még nagyon régen hallottam róla, nem is sejtettem, hogy még létezik.
      Youtube-szerintem egy átlag felhasználó kb naponta használja.
      Moly-ha érdekel egy könyv, akkor megnézem milyen értékelést és véleményt adnak róla. Hibája (Számomra) a sok spoiler a véleményekben.
      Blogger-nagyon ritkán használtam vagy használom, nem tudom, hogy lehet rajta érdemleges magyar blogokat keresni illetve megtalálni, ami persze már az én hiányosságomból fakad (gáz) :)

      Törlés
  2. Hű ezer hála a Canava-ért, tök szarul néz ki a blogom, most próbálok valami hűrhetőt összehozni :D

    VálaszTörlés