Kirándul A Főszereplő - könyvek nyárra

by - július 09, 2016

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra az évszak is meghatározó abban, hogy milyen típusú, tartalmú könyveket olvassak. Ősszel és télen leginkább a komolyabb hangvételű, posztapokaliptikus, sanyarú sorsú fiatalokról szóló könyveket veszem kézbe, míg nyáron a lightosabb, könnyű hangvételű, lendületes és vidám könyveket. Ráadásul nyáron a szobába begubózva is eljuthatok olyan helyekre, ahova a főszereplők magukkal visznek. Számos nyári hangulatú, izgalmas, szerelmes, és közben új világot bemutató könyv varázsolt már magával, és épp ideje ezeket listába sorakoztatni. Az elmúlt évek megjelenéseiből válogattam össze néhányat, és örülnék, ha ti is kiegészítenétek a listát, hogy segítsük egymást a jó (vagy épp tűzre való) könyvajánlókkal :) 

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Marni egyetlen tökös és erős női karaktere, Chelsea kalandos útja egy teljesen más civilizációban vicces, laza, és meglepően izgalmas véget tartogat. Megismerjük kicsit Kambodzsát (sajnos tényleg csak kicsit), a háttérben zajló eseményeket, és magáról a főszereplőkről is lerántja az írónő a leplet, megmutatva, hogy egyikük sem a buta szőke lány, vagy a nyomi stréber fiú. 
Annak ajánlom inkább, akik nem akarnak túl elvont könyveket olvasni, és 308 oldalon keresztül nem gondolkodni, mert nem egy nehéz történet, épp ezért tökéletes nyári kikapcsolódás.
@weheartit @timofte_anamaria_7 @anna24love @Soldier_13

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

GYŰLÖLÖM A CÍMÉT! Annyira giccses, hogy fáj, és semmi köze a könyvben megbújó egyébként komoly háttérsztorinak. Sajnos az írónő minden könyve ilyen kreatívtalan címekkel jön ki, pedig nagyon szeretem a könyveit, mindig ügyesen csűri-csavarja a szereplők életét, de számomra kellemetlen ilyen túlspilázott címekkel díszített könyvvel megjelenni valahol.
A történetben mindkét karakternek megvan a maga problémája és baja, ami elől menekülnek és úgy hozta a sors, hogy mindketten ugyanabba a irányba szelik át az óceánt ugyanazon gépen. Most komolyan, mind álmodoztunk már arról, hogy egy hosszabb úton - legyen az busz vagy repülő - találkozunk a tökéletes(nek tűnő) szerelmünkkel, akit nekünk szánt a sors. Ugye? Ugye nem csak én vagyok ilyen reménykedő? Lécci mondjátok, hogy nem.
Amit még szeretek a könyvben, hogy csupán 1 nap alatt zajlik, de a végén úgy érezzük, mintha egy egész életről szólna. 
Ráadásul végig utazunk, úgyhogy juhu!
@weheartit @IsNikkix3 @jjv_2 @Cutie2

Gayle Forman: Csak egy nap

Ha már egynapos élményeknél tartunk, nem maradhat ki Allyson és Willem hihetetlen, és maximálisan felelőtlen kalandja sem. A könyv ereje a teljes hitetlenségében rejlik, mert titkon azért reméljük, hogy ilyen kalandok velünk is megtörténhetnek, de azért van is annyi eszünk, hogy nem tartunk egy vadidegennel egy full ismeretlen városba, még ha az a szőke holland herceg is maga. Csodálatos tájleírások erősítik a szinte dialógusok nélküli könyvet, aminek üzenete végig tiszta és érthető: Légy szabad, és tedd, amit érzel. 
Kissé összetettebb, komolyabb regény az előzőektől, aki egy kis Shakespeare-ra és európai nagyvárosokra vágyik a nyáron, az ezzel a könyvvel eljuthat álmai kirándulására.
@weheartit @blueeberryy @nemenyilili

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók

Még egy botrányos cím és magyar borító fantasztikus történettel. Igaz, hogy kakukktojás, mert nem utazás, hanem tanév, de mégis csak Párizs szebb részéről van szó! 
Mondom ezt úgy, hogy több alkalommal is voltam Párizsban, és nem akkora szám, mint amekkora hypot nyomnak körülötte.
Anna aránylag normális emberi aggyal van megáldva, ami szerencsére sokat dob a történeten, Étienne pedig... Étienne. A Notre Dame nem csak a toronyőr miatt lesz emlékezetes, hanem a ponttól, ahol minden kezdődött és végződött. Kedves, pörgő történet fiatalokról, Párizsról, a sztereotípiákról, problémákról és barátságról. Legyen tél, legyen nyár, ez a könyv mindig levehető a polcról.
@weheartit @DehTheBee @evelynpons

Jenny Han: A nyár, amikor megszépültem

Őszinte leszek, számomra bődületesen unalmas volt ez a könyv. Végigszenvedtem, aztán pedig inkább elspoilereztem magamnak mindent, mert tudtam, hogy nem fogok Bellyvel tartani az élete nagy problémájában, hogy melyik fiút válassza, mert ugye vannak ilyen szerencséssek, hogy csak így kapdossanak az érte rajongó fiúk után. Viszont a nyárról szól, a nyári élményekről, a tengerről, a szabadságról, ami kicsit segít a történeten. Totális agykikapcsolást igényel, mert nincsennek benne mélyenszántó gondolatok vagy sorsrengető problémák, vagy hatalmas romantikázás.
Van, akinek tetszett, elismerésem neki, nekem nagyon nem jött be.

Leiner Laure: Bábel

Fesztiválhangulat ezerrel, ha nem veszed komolyan egy pillanatig sem a könyvben leírtakat. Ha tömeg helyett inkább otthon maradnál, akkor szerintem vedd a kezedbe, de azért ne hidd, hogy ekkora állatságokból áll egy fesztiválhét. Szaszáért megéri, a többieket, és köztük Zsófit is el kell viselni mondom ezt úgy, hogy sokáig Zsófi volt a kedvenc LL karakterem. Aztán felnőttem.
Többet nem is tudok róla mondani, mert ennyire egyszerű könyv, egyszerű történettel és egyszerű nyelvezettel. Világ kikapcs, helló Bábel feszt!

J. A. Redmerski: Soha határa

Soha nem fogom kihagyni felsorolásból ezt a könyvet, pedig már évek teltek el a megjelenése óta. Camryn kibontakozását, szabaddá válását és jellemfejlődését egy amerikai roadtrippel és Andrew-val együtt követjük nyomon. Szerintem nem csak az én nagy álmom a 66-os út, és átszelni a hatalmas országot, akár barátokkal, akár szerelemmel, akár egyedül, ebben a könyvben pedig mindent megkaphatunk, amire csak egy young adult-new adult rajongó vágyhat. Van olyan ember a földön, aki még nem ismeri ezt a könyvet? 
Remélem nem, mert én kötelező háziolvasmánynak venném fel a középiskolákba. Igen, ennyire szeretem.
@weheartit @IsNikkix3 @diana_arellano23 @siebendiezweite

Elin Hilderbrand: A sziget

Négy nő, egy nyaraló, megannyi háttérsztori. Az előzőekben felsoroltakhaz képest sokkal vontatottabb, néha nehéz nyelvezetű, de a végén beindul a szekér, és minden kiderül. Anyumnak jobban tetszett, mint nekem, és tény, hogy sokkal inkább felnőtteknek íródott. 
De ha nyár, akkor kalandok és Tuckernuck, mert azért milyen király lehet már, ha van egy saját szigeted. Valaki vegyen nekem egy szigetet, becs'szó bármikor jöhet kávéra. :D
@weheartit @ddemiv_v13 @Panda_09__

Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár (várható megjelenés július végén)

Ez a könyv már angolul is felkeltette a kíváncsiságom, így nagyon megörültem, mikor a Móra is bejelentette, hogy következő LOL könyvként érkezik a kissé bohókás Rosie története. Nyár, Amerika, kirándulás, barátok, és talán szerelem... kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. 
Minden esetre nagyon várom, egy kis őrültségre mindig kapható vagyok.
@moly @weheartit @sweetvhibes
Egyéb ötletek nyári kirándulásokra egy könyv által? Írjátok le lent kommentárban vagy Molyon, és már Facebookon is kifejthetitek a véleményetek a bejegyzés alatt :) 

You May Also Like

1 comments

  1. Én épp most olvastam a Lángra lobbant nyarat, és bár az elején nem nagyon jött be, aztán hamar megszerettem, jó kis LOL, vicces és kikapcsolós, szórakoztató. :) Csak ajánlani tudom :)

    VálaszTörlés