5 nyári program-ötlet, amit igenis csinálhatsz egyedül #2018

by - június 17, 2018

Körülbelül háromszor ültem le a géphez, és csak néztem ki a fejemből, hogy akkor én most mit is írjak bejegyzésnek? Mert az egy dolog, hogy hiányzott az írás, a gondolataim megosztása, de hogy utóbbiakat strukturált formában is képes legyek visszaadni, na hát azzal már adódnak bajok. 

Aztán jött több ötlet, ráadásul az egyik egy komolyabb, blogger-dolgot illetve életet feszegető téma, melyet szépen sorban a jövő hetekben megkaptok, viszont nem akartam egyből serious talk-kal visszatérni, így az első ötlet mellett tartottam ki. Avagy hallgassunk a megérzésekre. Vagy valami ilyesmi.
Ha már így tessékeltetett ideérni a nyár, meg a Medárd-napi 40 napos eső akkor úgy éreztem, ideje előszedni egy klasszikus és sokatok által szeretett bejegyzést azon logika elvén, hogy én is nagyon szeretem. Elegem van, hogy állandóan másra kell várnom, hogy folyton úgy kell összekönyörögnöm egyes ismerőseimtől, hogy eljussak valahova, holott egyedül születtem erre a Földre, és igenis szerezhetek élményt magamnak, még ha a társadalmi elvárások mást is mondanak. 

A tavalyi bejegyzés (IDE kattintva olvasható) az egyik legnézettebb és legtöbbet kommentált lett, ráadásul rengeteg üzenetet kaptam privátban is vele kapcsolatban, hogy mennyire igazam van, és hogy mennyire inspirál titeket. Úgyhogy jöjjön az idei is, melyet egyfajta bakancslista-kihívássá duzzasztottam magam számára is. 
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Kirándulás

Az utóbbi időben nagyon rá vagyok állva a magyarországi rejtett helyekre, melyek egy napos kirándulásnak teljesen jól kitennék. Persze, lehet, hogy bandában érdekesebb és viccesebb lenne, egyedül viszont a magad ura vagy, talán olyan apróságokat is észrevennél az adott helyen, mely más esetben elkerülné a figyelmed. Ráadásul nem kell mások idejéhez vagy igényeihez alkalmazkodnod, addig maradsz, ameddig akarsz, arra mész, amerre akarsz, és annyi képet csinálsz olyan részletességgel, amennyit csak akarsz, és közben senki nem fog a füledbe duruzsolni, hogy "mennyünk má'". Nézz szét a környékeden, biztosan vannak még olyan helyek a városodban vagy akörül, amerre nem voltál még soha, vagy csak nagyon rég. 

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, tessék néhány az én "must see" listámból (nevekre kattintva elvisz a Google-ra):
Zsámbéki Öregtemplom
Tiszadob-kastély 
Nagyszéksósi kulcsosház 
Festetics-kastély Keszthely 
Esterházy-kastély 
Jakab-hegy kilátó
...és még naaaaaaaaaaaaaaaaagyon sok más. 

Vadasparkok, arborétumok

Szegeden négy évet laktam úgy a Vadasparknak szemben, hogy soha egyszer még csak a kapuja közelébe se jutottam. Elég gáz, és az még inkább, hogy személyekre várok, hogy összehozzunk egy délutánnyi kirándulást, pedig még a szlovák medve is előbb eljutott oda, mint én. Tudom, az ilyesmi főleg családi buli, esetleg romantikusan kézen fogva sétálgatós ügy, számomra mégis a kis fényképezőgépem az elsőrendű partner, ha ő jön velem, rossz nem lehet. Arborétumban, füvészkertben sétálni pedig az egyik legjobb feltöltődés szerintem, mind testileg, mind pedig lelkileg nagyon spirituális, pedig én aztán nem vagyok ilyen "tedd a kezed a tévére" típusú személy. Ezek a helyszínek tipikusan azok, mely esetén valószínűleg a pénztáros hülyének fog nézni, hogy csak egy jegyet kérsz, de ez ne szegje kedved. Ha te őzikéket akarsz simogatni, akkor igenis van jogod hozzá - egyedül is.
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Bútorfestés

Namost, ez elsőre furcsának tűnhet, viszont eskü meg tudom magyarázni. Biztos, hogy van otthon olyan bútor a szobádban, polc, szekrény, képkeret, amelyet már végtelenül unsz. Festékboltokban egész normális árakban lehet vízbázisú festékeket szerezni, melyekkel könnyű dolgozni, és aránylag tartós hatást lehet elérni. (#notsponz, csak már próbáltam és tényleg így van). Egy használt pólót magadra, egy pár gumikesztyű és az udvarotok teleújságpapírozása, és voilà, már kezdődhet is a Picasso-hadművelet. Elrontani nem igazán lehet, ráadásul brutál relaxáló az ecsettel mázolgatni. 

Színház

Ha a városodban van színház - szuper. Ha nincs - még szuperebb, mert így valóban kimozdulsz otthonról. Nem csak általános műveltséget segít elő, de amíg van diákkedvezményed, még jól is jársz. Ráadásul van indokod kiöltözni és jól kinézni, klasszikus darabokat is megnézhetsz, arról nem is beszélve, hogy a színházaknak van egy olyan légkörük, mely semmihez nem fogható. Ajándékozd meg magad és kapcsolódj ki egy este, mert egyáltalán nem fura egyedül színházba járni, fotózhatsz egy csomót és ámulhatsz a csodás (vagy épp kevésbé csodás) színészi játékokon. mennyire látszik, hogy imádok színházba járni? nagyon? oké
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Vidd el magad kajálni

Sokan még mindig ódzkodnak étterembe vagy kajáldába járni egyedül, pedig teljesen normális és emberi szükséglet a tápanyag bevitel (whoa, helló 8-as tétel). Igenis mehetsz pizzériába egy jó nagy családit bevágni, igenis mehetsz hambishoz valami jó szószban tocsogót betűrni, és igenis próbálhatsz hiperszuper cukormentes, laktózmentes, mindenmentes egészséges salátákat valami fenszi helyen. Nem. Téged. Fognak. Bámulni. Tudom, hogy mindenkinek ez a legnagyobb féleleme ilyenkor, hogy "jaj, mit gondolnak majd rólam, egyedül ülök az asztalnál, meg egyedül eszek..." Az égvilágon senkinek nem fog feltűnni, vagy senki nem fecsérel időt és gondolatot ilyesmire a másik embertársával kapcsolatban. Egyél egy jót, gondold végig a napodat/hetedet, hallgasd a környezetedben ülők érdekes beszélgetéseit és csak élvezd, hogy magadra és a finom ebédedre/vacsorádra koncentrálhatsz a sokszor felesleges bájcsevejek helyett. 

Nektek milyen programötletetek van még? Esetleg megvalósítottatok már valamilyen #alonetime programot, akár a fentiek közül is? Írjátok le kommentben itt, vagy bármelyik más platformon (Facebook, Instagram, Moly), kíváncsi vagyok, mennyire léptek ki a komfortzónátokból, mellyel engem is inspiráltok. 


Csibeölelős, nem elázós vasárnapot:

             

You May Also Like

2 comments

  1. Kellett ez a poszt mint az oxigen, ugyis alone leszek egesz nyaron, igyekszem majd minel tobb programot csinalni igy ^^ (Hehe, az egyedul mozizas utan az egyedul kajalas mar nem lehet kihivas.... remelem :'D)

    Annyira orulok hogy visszatertel szivi, hianyoztal am az ilyen posztjaiddal (is) <3

    Ezerpussz,
    Virag ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy leszel alone, a bloggerpajtik mindig itt vannak :D :*
      Én is örülök, hogy visszatértek, ti is hiányoztatok <33333

      Törlés