Könyves álompasik [3.] - Izmos kocka has, üres fej

by - augusztus 06, 2016


Ha egy női karakter idegesítő a könyvben, azt még el tudom viselni, ha mellette van legalább egy értelmes másik karakter, vagy mellékszereplők tengere. De ha a teljesen üres és önálló gondolatra képtelen lány mellé még betársul egy nagyon, NAGYON buta férfi karakter is, attól kikészülök. Márpedig volt pár férfiúcska az olvasmányaim során, aki jobban tette volna, ha nem nyitja ki a száját, és megszűnik létezni a lapok közt.
A véleményem szubjektív, esélyes, hogy más isteni mélységeket fedezett fel a fiatal urakban. Ez esetben kérem kommentárban kifejteni, mindig kapható vagyok az új nézőpontokra.


Rule Archer (Jay Crownover: Rule)

Számomra a könyv is mélypont volt, annyira, hogy értékelést sem tudtam róla írni, mert konkrétan nem volt miről. Rule agyon van tetoválva, ami nem feltétlen baj, odáig meg vissza vagyok a tetkókért, a rosszfiúkért meg pláne, tudjátok már,  de Rule a szép pofiján és a felelőtlenül és gyorsan lezavart szexjelenetein kívül semmit nem tudott felmutatni. Persze, sokszor nem is kell több, de Shaw, a női karakter férfi névvel, márnemezértvagyazért is egy buta, prűd libácska, aki persze három szó és néhány kupica alkohol után lazán megadta magát a fiúnak, mert hát nehéz azoknak a hormonoknak nemet mondani.
Hiába 100 pontos Rule külseje, ha az IQ-ja nulla.

Travis Maddox (Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás)

Valószínűleg most veszítem el a követőimet és egy csomó barátomat, de számomra kínszenvedés volt ezt a könyvet olvasni. Barátnőm miatt cuki voltam, és nem aláztam szét a molyos értékelésemben, meg amúgy is az első könyvek közt volt, amit ott értékeltem még két éve, de utólag belátom, hogy ez a tipikus ütnivaló könyv. Egyik kedvencem @Böngyör6 véleménye, ami mindent leír helyettem is a könyvről.
De Travis... atyaúristen. Google haverom is egyből őt hozta ki első keresésnek, természetesen Colton Haynes arcával telepakolva. Nincs bajom Haynes-szel, kifejezetten bejön, mert karakteres arca van, jó színésznek is tartom, de még így ismeretlenül is biztos vagyok benne, hogy nem akkora vadállat, mint a könyvbeli Travis. Mert igen, az marha éret viselkedés, hogy durciból szétüti a házat, kidobja az óvszereket mert csak, illetve mindenkit megver, aki csak egy ujjal is hozzáér a nőjéhez. Ja, persze, fogjuk a benne tomboló tesztoszteronra és az illegális boxmeccsekre, de Travisnek egyetlen épeszű gondolata sem volt, egy tetovált, kigyúrt, jóképű máz volt csupán a héliummal felfújt lufin.
Avery meg buta AF, de ez egy másik sztori lesz.
Szegény Colton, nem túl őszinte a mosolya. @weheartit @Sonnebern @happy_angels4560 @Insideandrew

Archer Cross (Rachel Hawkins: Hex Hall)

I'm so sorry, de Archer számomra az üresfejű Ken-barbie, ott nyomja a sódert Sophie-nak, de amúgy bárkit megkaphatna, mert ő az iskola menője. Csak koslat Mercer után, semmi jelentőset nem tud felmutatni, össze-vissza kamuzik, egyszerűen fogalmam sincs, van e egyáltalán személyisége. Talán a harmadik részben kiderül, de mivel hatalmas Cal fan vagyok, aligha fogom már bármi értelmet is látni Archerben.
Jó dolog a fiatalság, még jobb, a szépség, csak könyörgöm, legyen mögötte valami ész is. Ámen.

Liam (Heidi McLaughlin: Forever My Girl - Örökké a csajom)

Szinte el is feledkeztem erről a könyvről, @Annie_Cresta néhány hónapja írt értékelése juttatta eszembe, hogy igazából ez egy limonádé New Adult, ami nem feltétlen baj, csak sajnos a karakterek is limonádék. Liam a saját barátja temetésén azon hisztizik, hogy a "nőjének" más pasi fogja a kezét. Na menj már, de komolyan. 10 évük lett volna megbeszélni a dolgokat, meg úgy alapjáraton felnőni, de egyáltalán nem éreztem azt, hogy érett felnőtteről olvasnék. Liam híres, meg jó pasi, meg minden estére talál az ágyába valakit, ráadásul tud gitározni és énekelni, hűha, milyen mély karakterrel van dolgunk! Sajnos a szavai és gondolatai a legminimálisabb szintre vannak csökkentve, érzelmileg sincs túl rendben a csávó, mert alig, hogy elveszítette legjobb barátját, arra gondol, hogy tudja újra megdönteni a tinédzserkori szerelmét. Őőő, oksa.
@weheartit @kovacsliv @valentine_merchez @mali_dred
Számotokra kik azok a férfi karakterek, akiktől a hajatokat téptétek olvasás közben? :) 


You May Also Like

0 comments