10 éve történt #throwback

by - október 16, 2016

Tegye fel a kezét, aki szerint 2016 úgy múlik, mint a szélvész. Annyi minden történik nap, mint nap, hogy képtelenség felfogni, ráadásul hála az internetnek, nem csak a környezetünk információt kapjuk, hanem a világ összes tájáról. Belegondoltatok már, hogy 10 évvel ezelőtt még MyVip-ünk és Iwiw-ünk volt? Vagy hogy Shakira Hips Don't Lie-a volt a legnagyobb nyári sláger?
Atyaisten, de rég volt.
Összeszedtem néhány érdekességet 2006-ról, és felfoghatatlan, hogy már 10 év eltelt. fuck, öregszünk


10. Megjelent a Twilight-saga második része, az Újhold
Stephenie Meyer nem szarozott, gyorsan összedobta a ma már kultikusnak (és kultikus utálatnak) számító sorozat második részét. Nagyon sokáig ez a rész volt a kedvencem, mert tele van Jacobbal, én meg persze, hogy a kreol indián csávónak szurkoltam. Nem fogom sosem tagadni, magát a könyvsorozatot szerettem, ráadásul ez volt az első bestseller, amelynek mind a négy része még mindig ott csücsül a polcomon, habár ma már nem biztos, hogy el tudnám olvasni, a mostani ízlésemnek túlságosan vontatott.
Meg aztán fel is nőttem, és nem hiszek a diszkógömbként funkcionáló vámpírokban

9. Taylor Swift berobbant a countryval...

... és valamiért mind úgy akartunk kinézni, mint ő. Gitárral, pasikkal, westerncsizmában. Személy szerint sosem voltam oda a leányzó személyiségéért, most meg kifejezetten rühellem, de míg annó a zenéjét rongyosra hallgattuk, a mostani stílusára csak egy "nyeh"-hel tudok reagálni. A
"Teardrops on My Guitar" az egyik legemlékezetesebb szám az első "Taylor Swift" című albumról ej de kreatívak voltunk, aztamindenit, ami akkor tök jó volt, most viszont mindenki nézne, hogy mi az isten ez a szöveg. Mondjuk az ilyen Nicki Minaj féle Anacondák után végleg megértünk a pusztulásra, de ez privát vélemény.
8. Egyéb ma is hangosan énelhető slágerek:

Cascada -Everytime We Touch;
Black Eyed Pease - My Humps;
Rihanna - Unfaithful (máig a kedvenc Rihanna számom, mennyit bőgtünk rajta az akkori barátnőimmel, meg a "nagy szerelmi bánatunkkal" atyaisten);
Beyoncé - Déja Vu;
Pussycat Dolls - Buttons;
Akon ft. Eminem - Smack That;
Csak néhány, amire kis 10 éves fejjel jókat táncoltunk, és hangosan énekeltünk - helytelen angollal, természetesen.
Ma meg értjük a szövegét, és hihetetlen, hogy senki nem szólt ránk, hogy "drága lányom, 10 évesen nem a szexről kéne ilyen vidáman énekelgetned." 
7. F1 - Michael Schumacher visszavonul

Nem vagyok egy sportember, de amióta az eszemet tudom, szinte mindig néztük otthon a Forma - 1 - et, kivéve ha elaludtunk reggel, vagy rajta. Apu miatt mindegyikünk nagy Schumi rajongó volt, szóval enyhén ki voltunk bukva, mikor visszavonulót fújt. Aztán még jobban kiakadtunk, mikor balesetet szenvedett. Egy sikeres életút, és az F1 addigi folyamatainak teljes megváltozását jelentette az, hogy ez a nagyszerű ember visszavonul, és a pályája csúcsán abbahagyja a versenyzést. aztán visszajött, mert unatkozott otthon, hát mekkora király már
6. High School Musical 

Te jó atyaisten, 10 éve már, hogy szinte minden tizenéves leányzó beleszeretett Zac Efronba, én meg Corbin Bleu-ba :D Barátnőm hatalmas Zac rajongó volt, volt egy életnagyságú poszter az ajtajára ragasztva, és néhanapján azt puszilgatta. Miért imádtuk annyira ezt a filmet? Passz. Valahogy elhittük, hogy a sportoló és a kocka csaj összejöhet, ráadásul énekelgetve rávehetik az egész iskolát egy nagy pénteki karaokebulira. Vagy kajacsatára. Ma már röhögve, és kínosan néznénk néztem végig, mert nagyon Disney-s és nagyon gyerekfilm (az első részben még csak nem is csókolóznak!), de 10 éve nagyon megfelelt az igényeknek, és ez így volt rendjén. 
5. Túl a sövényen

Nem a legkultikusabb animációs sorozat, de magasan az egyik kedvencem, szóval muszáj, hogy a listán legyen :D Még most is jókedvre derít bármilyen helyzetben, a Hami energiaitalos jelenetén meg konkrétan kiégünk tesómmal a röhögéstől. Hiába jelent meg 10 éve, a Dreamworks az Dreamworks.
4. P!n

P!nk volt A zene királynője, a Stupid Girl-t úgy énekeltük, mintha soha nem is létezett volna másik szám az univerzumban Mind olyan menők és vadak akartunk lenni, mint ő, és ha egy kicsit áltatom magam, akkor szinte össze is jött :DDDD 
3. Lordi - Hard Rock Halleluja (Eurovision 2006)

Aki nem ismeri őket, azonnal klikkeljen a címre, csatoltam a Youtube linket, róluk egyszerűen tudni kell. Az, hogy ők nyertek akkor Görögországban, indított el azon az úton, ami lassan 10 éve tart. Az Euróvíziók iránti elkötelezettségem minden évben már március végén elkezdődik, és a májusi döntőig stabilan tartja is magát. ott meg kicsit meghal a nyertest látván Egyik nyáron saját ötlettől vezérelve végigolvastam Wikin az összes Dalfesztivál adatlapját, milliónyi haszontalan információval tömve tele a fejem. Bár ilyen szorgalmas lennék az iskolai anyaggal...
Arról nem nyilatkozom, hogy mi a véleményem az utóbbi idők győzteseiről, de remélhetőleg a jövő évit már együtt a bloggal és veletek követhetem. :)
Lordira és nem Lorde-ra!  visszatérve: hatalmas húzás volt a finnek részéről, ami sikert is ért el, az ESC pedig még nagyobb figyelmet kapott, hogy őket hozták ki győztesnek. Talán elrendezett az összes nyertes, talán nem, nem is nagyon érdekel, de a Hard Rock Hallelujah volt az legelső zeneszám, ami az első zenét is lejátszó telefonomra rákerült, és mai napig megtalálható a memóriakártyámon. Imádom, himnusz.

2. Október 23.

Ha a magyar ember emlékezetessé akart tenni egy 50 éves évfordulót, akkor azzá is teszi. Lesokkolódva néztük otthon a tévét a szüleimmel, és hívtuk a pesti nagynéniméket, hogy mi a fene történik a városban. A rendőri brutalitás a BBC-ig ment, ahol újabb forradalomról beszéltek, mindenki mutogatott mindenkire, vízágyúztak, gyújtogattak, és betörtek épületekbe, miközben a rendőri fellépés a kegyetlenségig fajult.
Ráadásul akkor jött ki a Szabadság, Szerelem film is, viszont az események fényében pont nagyon keveseket érdekelt. 

1. Youtube

Durva, mi? 10 éve indult a Youtube, az egyre nagyobb közönséggel és Youtuberrel gazdálkodó pénzgyár, ami nélkül én speciel el sem tudom képzelni az életem. A mondás, miszerint "ami nincs fent Youtube-on az meg sem történt" mára már nagyon igazzá vált, ha valaminek utána akarsz járni, tuti a Google után a Youtube-ra keveredsz. Ha zenét akarsz hallgatni, vagy csak jót nevetni, esetleg érdekességeket látni, akkor is itt kötsz ki. Tudom, ma már sok alternatívával találkozunk, ott a Snapchat, a Vine, meg még egy csomó nagyon fura alkalmazás, de az én '90-es években született fejemnek tökéletesen megfelel a YouTube, minden hibájával együtt. 

Nektek melyek azok az események, vagy dolgok, amikre szívesen emlékeztek vissza 2006-ból? :)

You May Also Like

2 comments