10 dolog, amit a könyves álompasimnak tudnia/tennie kell

by - november 06, 2017

Végre ismét volt időm átrágni magam néhány YA könyvön az utóbbi időben, több-kevesebb tetszési sikerrel inkább kevesebb, a NA felé kellene már fordulnom, de nem enged az ifjú lelkem, evvan.

Másfelől mindig panaszkodom, hogy milyen kis nyámnyila  de persze izomagy főszereplő Rómeókat pakolnak bele az ilyen könyvekbe, holott Juli sokkal komplexabb szeretőről álmodozik az erkélye széléhez fagyva az éjszaka közepén, miközben a holdat bámulja egy szál Batman feliratos fekete pólóban. Szóval megkérdeztem ezt a tökös Julit, hogy mit szeretne, milyen legyen Romi, és vázolt pár szitut, amivel totál egyezek.

1. Vigye el egy Mekis-autós randira

Juli nem túl fenszi, megvan ő a szemétkajával is, és szerinte tök romantikus és aranyos lenne egy roadtrip, közösen, kettecskén ülni és csevegni az autóban, végigkóstolni a menüt és 10 évre elegendő tartósítószerrel telepakolt kajával mérgezni a szervezetét. Julinak rohadt igaza van, és az is jel, hogy a földön él, a valós társat keresi és nem a Sugar Daddy-jét. Mert hát gondoljatok bele: ott ül Romi, a sültkrumplitól és a Big Mactől zsírosan csillogó ajkakkal, az ablakon beszűrődő holdfényben, és bámulja Julit, aki leette ketchuppal a kedvenc fehér felsőjét, és együtt röhögik ki a másikat. #Couplegoals
2. Romi tiszta romi, meglepetésekkel

Juli tökre bírná a meglepi találkákat, vagy ha Romi néhanapján beállítana hozzá a koliszobába, amolyan "suprise, bitch, itt vagyok, hoztam csokit, főzzed a kávét és meséljé" stílusban. Juli meg úgysem szereti a csillogást meg a strasszköveket, nem kell neki több milliós ékszer, mert úgyse hordja, viszont sokkal többet ér neki Romi törődése és szeretete. Persze azért egy ajándék Ferrárinak is lehet örülni, dehát Julinak úgysincsennek nagy igényei, sem engedélye, szóval cseszhetjük. 

3. Viszont Romi ne toppanjon be Juli csajbulijába

Egy csomó YA könyvben felbukkan Romi a csajos parti kellős közepén, a kis Rózák (sry, itt már muszáj könyékig mennem Shakespeare-be) meg biztos elalélnak a látványtól, de nem Juli. Juli tökös, Julinak kell a freedom és a pletykaparty, Juli úgyis csak hazaküldené Romit, vagy melegebb éghajlatra. Szóval Romi ha jót akar magának, akkor meglepi Julit néhanapján, de azért túlzásba ne essen.

4. Romi gondolkodjon, mielőtt ütne

Juli bár szereti az erős embereket, agyf*szt kap attól, ha a fiúk körülötte érte verekednek (szegény Shaki forog a sírjában szerintem most). Juli jobban bírja, ha Rominak van annyi esze, hogy szavakkal vágjon vissza, ahelyett, hogy agresszív tesztoszteronteraszként védené a saját körbepisilt területét, és a nyelvét forgatná ügyesen, nem az öklét. Juli szereti az eszes Romikat, bárcsak ne lennének a könyvek tele az ellenkezőjükkel.
5. Julinak bejön Las Vegas

Klisé ide, klisé oda, és bár Juli is szereti a romantikát, azért egy jó kis Vegasi esküvőben bármikor benne lenne Romival. Csak ők ketten, csak együtt és akár kamu nevekkel is. Izgalmas és kalandos, olcsó és az anyóspajtás sem szól bele az esküvő körülményeibe. Aztán elmennének valami kaszinóba, és egy csomó pénzt elherdálnának játékokra és koktélokra, majd az estét valami brutál nagy franciaágyas és szellemekkel riogatott motelszobában fejeznék be. És csak leyoloznák az életet. Romi meg szépen ebbe egyezzen bele. 

6. Romi értse a szarkazmust

Juli tökös, vagány és sokszor szarkasztikus, amit talán a környéke nem ért meg, vagy épp lenézi, de Romi jön szőke herceg, fekete motoron, és vágja a poént, meg még vissza is szól. Julinak herótja van attól, ha a pasik cukimukinak tartják a legkevésbé sem bájos stílusát, mert ilyen egyszerűen nincs, ha ő köcsög hangulatban van, akkor igazodjanak is hozzá, ne csak leintsék. Szóval jó, ha Romi szintén kicsit szarkasztikus, a közös nyelv Julival nagyon-nagyon fontos. 

7. Romi ne fogja Juli haját hányás közben

Juli ha már a pohár fenekére néz, és nem tűnik fel neki, hogy túlzásba is viszi, akkor köszöni szépen, egyedül szeretné detoxikáltatni a szervezetét, és marhára nem hiányzik neki a WC kagyló mellé Romi, hogy végignézze a zöldfejű jelenetét. Juli tisztában van vele, hogy az álomképpel ellentétben az alkoholmérgezés kicsit sem romantikus vagy bájos, esetleg cuki, hanem inkább mosott szar feelingje van a dolognak, szóval ha nem muszáj, nem akar szégyenkezni Romi előtt, ami teljesen érhető.
8. Rominak legyenek gondolatai, és ne legyen mániákus

Mivel Julinak is meg van a saját élete és dolgok, amiket szeret, eléggé örül, ha Rominak is van hobbija, amiben el tud vonulni, mert ha nincs, akkor állandóan Juli körül fog járni, amitől a lány kiakad. #giveherspace Juli szerint a követés, az utána való nyomozás és a 0-24 együttlét egyáltalán nem aranyos, hanem ijesztő, és szeretné, ha Romi is élné a saját életét, illetve hogy tudjanak miről beszélgetni, bemutatnák egymásnak a saját hobbijukat és a világról alkotott nézeteiket, nem pedig csak a világfájdalmukról beszélnének 400 oldalon át.

9. Romi ne legyen papucs

Szép is a szerelem, meg a bekómált csillogó állapot, de attól még Romi megmaradhat embernek, nem kell bólogató kutyaként Juli véleményére adni mindenben, és szentírásként elkönyvelni annak kéréseit. Szép a rózsaszín köd egy ideig, csak aztán elfogy, Romi meg azon kapja magát, hogy már szolgaként tevékenykedik Juli körül. Ha már a könyv elején vagány, magabiztos csávóként tűnt fel, akkor ne fogyjon le a könyv végére wc sikáló szintre, köszönöm. meg Juli is

10. Romi legyen emberi

Nem kell, hogy az iskola legmenőbb pasija legyen, nem kell, hogy bukott angyalként vagy földönkívüliként tevékenykedjen a Földön, nem szükséges emósként vagy introvertáltként a sarokban gubbasztania, vagy eszméletlenre felpumpált felsőtestét mutogatva a lányokat maga köré gyűjtenie. Romi csak legyen, élje az életét, a viselkedésével tűnjön ki a kupac közül, ne azzal, hogy minden lány utánadobná a bugyiját, mert Juli épp azért sem fogja ezt megtenni. Romi legyen a szerelem, a legjobb barát és a jó fej pasi egybe, normál hajjal, normál szemmel, nem Jolie-s ajkakkal és nem szanaszéjjel gyúrt fehérjeporos felsőtesttel. Juli olyan sokat kér?
Hát szerintem nem, szóval Romi legyen cuki, és menjen Julival találkozni ötkor a szökőkútnál. Én meg tovább falom a róluk szóló könyveket, hogy lássam, hogy alakul kicsiny életük. 

Ti mit tennétek még hozzá Romi személyiségéhez? Írjátok meg idelent kommentárban, vagy Facebookon, vagy akár Molyon is, Instán pedig @neverhoodsdiary néven követhettek, minden velem és a bloggal kapcsolatos infót onnan tudhattok meg először :)


Csóközön a csibéimnek:

You May Also Like

6 comments

  1. Jajj te lany, kar hogy nem hallottad mekkorakat rohogtem, mikozben ezt olvastam xD Nagyon elemedben voltal ugy latom xd

    VálaszTörlés
  2. Instant röhögőgörcs volt ez a poszt. Még több ilyet!:D♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudtam, hogy ekkora sikere lesz, de köszönöm, igyekszem :DDD

      Törlés
  3. Erőteljesen bólogat, nagyon jól összeszedted, nagyon vicces lett, jól szórakoztam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ha megmosolyogtatott, ez volt a cél :D Köszönöm :)

      Törlés