A szaktársak 10 típusa

by - május 23, 2016

Javában zajlik a vizsgaidőszak, ritkábban látom a szaktársaimat, épp ezért könnyebb végiggondolni az elmúlt eddigi két évet. Szeretem megfigyelni az embereket, és mostanra klikkek is alakultak, megkönnyítve a kategorizálásukat. Ha valamelyik szaktársam olvassa ezt: azért szeretlek titeket. Vagyis néhányotokat. Jó, vagytok egy páran, akik eléggé irritálnak. Ti vagytok többsében.
Teljesség igénye nélkül:

10. A sunyi

Csendben mosolyog, miközben mellette (és vele) beszélgetsz a jegyzetekről, leginkább annak hiányáról. Sőt, rá is tesz egy lapáttal, mert ugyanúgy panaszkodik, holott már rég megszerezte a felsőbb évesektől az anyagot, lazán levizsgázik ötösre, míg a többiek csapatostól buknak. Ezúton is küldöm jókívánságaimat minden sunnyogónak, hiszek a karma erejében.

9. Akit egész félévben nem látsz

Már rég el is felejtetted, hogy ő is szaktársad, egyszer sem láttad személyesen a félév során, max a bulikban és az interneten, ahogy otthon chillel. Aztán jön vizsgázni, és elhangzik a szokásos "de rég láttalak" szösszenet, ami azért jogos. Ó, és természetesen átmegy a vizsgán, mert lazán kipuskázza az egészet. Te meg, aki bent rohadsz hónapokig, megbuksz, mint a kommunizmus.

8. A nagyon buta, de szerethető

Szegénykén látszik, hogy mikor beszélsz hozzá, a felénél elveszti a fonalat, de annyira jólelkű, segítőkész és igyekvő, hogy mindent megbocsájtasz neki. 

7. A nagyon buta, de azért vígan okoskodik

Na, tőlük eret vágok. Hihetetlenül tudnak irritálni, ez az a típus, amit szó nélkül képes vagyok otthagyni egy beszélgetés közepén. Ha még büszke is arra, hogy egy tudatlan senki, akkor aztán tényleg lőjje le helyettem valaki. Azért ott van, végig csinálja az egyetemet, és biztos bedumálja majd magát valami jól fizető állásba. Boldogok a lelki szegények...
@9gag

6. A csendes

Két szót nem váltottál vele egyetemi tanulmányaid alatt, valamilyen téren furának is tituláljátok, mert tök para, hogy csendben ül, és figyel. Mint valami bérgyilkos. Hófehér, sápadt, arcán nem tükröződnek az érzelmek, figyel, ha a tanár kérdezi, egy szóban válaszol. Én tőlük parázok a legjobban, habár azért érdekelne, hogy később hogy állnak sarat az életben.
  
5. A mókamester

Eszter, ha ezt olvasod, akkor szia! :D A beteg állatok, akik néhány szösszenettel feldobják az óra hangulatát, de semmilyen rosszindulat nincs bennük, és ezt a tanárok is tudják. Vagyis a legtöbbje. Na jó, néhánynak kegyetlen szúrja a szemét a beszólogatás, a besültekkel nincs mit tenni.

4. A stílusos hajdobálók

Ezt sokkal vulgárisabban akartam megnevezni, de ékes anyanyelvünk rendelkezik a szinonímák csodás világával, így átfogalmaztam, de a lényeg ugyanaz marad. Starbucks minden reggel, tökéletes smink a 8-kor kezdődő órán (legyen az reggel vagy este), fodrászat szintű frizura, komplett márkareklámba öltözve (ZARA, Stradivarius, Orsay, Michael Kors, Victoria Secret, stb.) és csak kis csoportba zárkózva beszélgetnek, nem nyitnak a kispolgárok felé. Nem mondom, hogy nem lehetnének okosak, sőt, csak épp úgysem az agyukkal, hanem az alakjukkal fognak felfelé lépdelni a ranglistán. És nem, NEM CSAK A NŐKRE GONDOLOK!!!
@lovethispic
 3. A partikirály(nő)
A hét 5 napjából hármat végig bulizik, másnaposan, vagy egyből a szórakozóhelyről jön órára, ha egyáltalán bejön, félévenként legalább 3 órát bukik a katalógusról való hiányzásai miatt. Rájuk illik az elhíresült mondás: "Ha az egyetem életed legjobb 4 éve, akkor miért ne legyen 6". Viszont előnye, hogy széles kapcsolati hálózattal rendelkeznek. Az alkohol minden kultúrában összeköti az embereket (egyeseket túlságosan is, khmkhm)

2. A nyalizós

Itt a szaktársaim valószínüleg mind rám mutogatnának, pedig csak tisztelem a tanárokat, így pedig ők is engem. Nagy különbség. Minden eseményen ott vannak, minden beadandó, zh után elmennek konzultálni, ajándékokkal lepik meg a tanárokat, vagy épp megdícsérik annak új frizuráját, még ha borzalmas is. Minden új tanárhoz külön odamennek bemutatkozni, vigyorogni, bájologni. Így is lehet érvényesülni az életben.
@replygif

1. A leszarom típus

Óó, ezt hova ragozzam? Mindenre és mindenkire magasan tesz, a lényeg, hogy kettese meglegyen, legyen egy diplomája, aztán úgyis az apja vállalatában kap munkát, ahol eltöltheni szánalmas kis életét. Lezser testtartásáról, állandó órán mobilozásáról és unalmas arckifejezéséről felismerhető faj. Ők zavarnak a legjobban, mert azzal, hogy itt rontják a levegőt, másoktól vették el a lehetőséget a felvételin.

+1

Aki tanul, és tudja, mekkora kiváltság egyetemre járni, és szeretné is azt befejezni, munkát találni, és szakmájában érvényesülni az életben. Nem biztos, hogy ők lennének a legjobb tanulók, egyszerűen csak élvezik a sulis éveket, kihasználják az adódó lehetőségeket. Tanulnak, ha kell, szórakoznak, ha kell, segítenek, ha kell. Ők a legjobb fejek, bárhol, bármikor.

Ti is így látjátok ezt, vagy tudtok még kategóriákat hozzátenni? :)

You May Also Like

0 comments