University life (4.) - Mit hagytam ki a #koli-listából?

by - augusztus 29, 2016

Mivel néhány napig nem lesz gépem (fogalmam sincs, hogy fogom túlélni), és a beköltözés is a nyakunkon van, így hipersebességgel igyekeztem hozni a koli-lista sorozat utolsó részét. Az előző részek (itt, itt és itt) után összegzem még,  mi az, amit kifelejtettem, szükségetek lehet rá, és ti ajánlottátok. Ha még ezek után is kihagytam valamit, akkor Szenilla vagyok :D
@pinterest
- Leggings vagy olyan nadrág, amiben jól érzed magad a kollégiumon belül
- Meleg pufizokn
i télire, és nem árt egy váltás zokni sem a táskába ebbe a gyönyörű őszi-téli esős időszakban
- Esernyő/Esőkabát
- Néhány vállfa, mert a blézered és a fehér inged nem fog szeretni az összehajtogatásért

- Füles nem, nem a szamár, azt hagyd otthon, mert a szobatársaid nem feltétlen egyeznek a zenei- és sorozat ízléseddel
- Egy csomag fásli, vagy rugalmas pólya, sosem tudhatod, mikor jön jól
- Egy olyan füzet, amiből bátran szaggathatsz ki lapokat
- Illetve még egy kis füzet, amibe felírhatsz random dolgokat, amelyeknek nincs köze sem a határidőnaplódhoz sem a tanulmányaidhoz. Néha csak úgy jól jön, és pont akkor hiányzik, mikor nagyon kellene, szóval inkább legyen :)
- Elektromos, vagy bármilyen szúnyogírtó készülék! Komolyan mondom, fogalmatok sincs, milyen csodát képes tenni, ráadásul a szobatársaid is imádni fognak érte. Mi mindig éjjszakára tettük fel, mert bár hiába volt szúnyogháló az ablakunkon, ezek a kis köcsögök így is bejutottak és szétettek minket. Ha van valami, aminek beszerzését nagyon ajánlom, akkor az ez.
- Ide tenném még a csípésre való krémet, ha már megtörtént a baj.

- Egy, de inkább kettő kisebb cipősdoboz a zokniknak és alsóneműknek. Ezen mágiára én is a nyáron jöttem rá az itthoni szekrényemnél, úgyhogy szeptembertől megpróbálok valahogy uralkodni az ottani állapotokon, mert ahányszor a csajokkal egymásnak panaszkodtunk a kaotikus szekrényeinkről, mindig én nyertem. :D
- Gémkapcsok! Soha, senkinek nincs, pedig hasznos kis jószágok, csak próbáld őket lezárt dobozban tartani, különben elmászkálnak.
- Két darab minőséges cellux. Igen, bizony, kettő. Egy a kolidba, egy pedig a sulis táskádba. Szerintem a szakom felét két éve én látom el celluxszal, valahogy random helyzetekben van rá szükség, és senki nem gondolja, mekkora ereje van.
- Ugyanez a helyzet a fekete filctollal.
- Ollóra és vonalzóra akkor is szükséged lesz, ha nem mérnökire vagy matekra felvételiztél. Nagyon szeretem a "deli"-nek a kissé hajlékony vonalzóját, strapabíró és könnyen tisztítható, így ha csupa színes jegyzetekből szoktál tanulni, ő lesz a haverod.
- Egy vászonszatyor vagy bármi, ami elfér a táskádban. Életet, és táskafület menthet, ráadásul nem fogja a nejlonzacsi beborítani a szobátokat. És amúgy kissé ciki a tejet a kezedbe vinni a villamoson, mert már nem fért bele a táskádba, tapasztalatból mondom. Rossmanban a pénztárak környékén szokott lenni potom pénzért, de talán otthon is akad egy felesleges.
- Hosszabbító vagy elosztó! Hogy felejthettem ki eddig?? A legfontosabb és leglényegesebb koleszba induló alapcsomag. Hallottam már horrorsztorikat, miszerint egyes kollégiumokban tilos hosszabbítót vagy elosztót használni, mert a hálózat komolyan terhelődik, de a szobatársaimmal el sem tudjuk képzelni az életünket nélkülük. Töltők, töltők mindenhol.
- Szinte minden kollégiumban adnak ágyneműt, vagy legalább takarót, de ha be akarod magad biztosítani, akkor egy kispárnát, és egy könnyű nyári takarót is magaddal viszed, legfeljebb a szekrényben, vagy az ágy tároló részében tartod.
@pinterest
Amit ti ajánlottatok:
- Sajtreszelő
- Fürdőszobába felszerelhető polc vagy ragasztható fogas, ha a szobához saját fürdőszoba tartozik. A ragasztható fogas a szekrényetek belső felében is hasznos lehet.
- Szőlőcukor a húzós napokra
 Ne hagyd otthon:
- Telefontöltő
- Irataid
- Kulcsok
- Napszemüveg
- Papírzsepi
- Pénztárca
- Fogszabályzó :)
- Szemöldökcsipesz (sokkal több mindenre használható, mint gondolnád)
- Számológép
- Pendrive

Aminek kérdezz utána:
- Van-e vasaló a kollégium tulajdonában, amit kölcsön lehet kérni?
- Kapható-e szobára szóló szárító, vagy csak a fürdőben stip-stop alapon?
- Mi a helyzet az ágyneművel? Van rendszeres ágyneműcsere, vagy saját magad kell megoldanod?
- Hol találsz porszívót és/vagy felmosót?
- Milyen rendszeresen viszik el a szemetet a takarítók (ha vannak)?
- És a legeslegfontosabb: Mi a WIFI jelszó? :D
@pinterest
Remélem tudtam nektek valamennyit segíteni, bízom benne, hogy az alváson kívül semmiből nem lesz hiányotok az egyetemi éveitek során. Mindenkinek nagyon jó tanévkezdést, hamarosan jövök egyéb koli és egyetemi tippekkel. :)

You May Also Like

4 comments

  1. Szia!

    Szuperek ezek a kolis bejegyzések, sokat segítettek a beköltözés előtt. Ha lehet egy javaslatom/kérésem, tudnál írni néhány bekezdést a beköltözés utánról is? Honvágy és leküzdése, alkalmazkodás, mit-hogyan a koliban, ilyesmik...

    Gratulálok a bloghoz, igényes és szép!

    Trix

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, örülök, ha hasznosnak találod :) Természetesen jövök még több egyetemi és koleszos bejegyzéssel, így pedig főleg igyekezni is fogok, hogy igényt tartasz rá :)

      Törlés
  2. Szia!
    Hétvégén költözök, úgyhogy utolsó kétségbeesett listacsekkolást tartottam és gondoltam szétnézek neten, hátha találok valami hasznos listát. Már rutinos, sokadéves egyetemista vagyok, így is volt pár dolog, ami csak a te listádról ugrott be. :D
    Szóval köszönet a segítségért. :) Egyébként gratulálok a blogodhoz, nagyon igényesen szerkesztett a tartalom, fel is iratkoztam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, magamon érzem, hogy évről évre kevesebb dolog jut eszembe, amit vinnem kellene, fogalmam sincs, miért, pedig épp a rutinnak kellene már kialakulnia, de még várat magára :D
      Nagyon szépen köszönöm, igyekszem a továbbiakban is hasznos - és néha kicsit haszontalan - tartalommal megtölteni :)

      Törlés