Borító-vizit [1.rész] - személyes szerelmek

by - augusztus 10, 2016


Vannak olyan gyönyörű példányok a könyvek világában, amelynek borítója az első pillanattól kezdve a kedvenceiddé válik, nem érdekelve, mi bújik meg a lapjai mögött. Néha elég hozzá egy szexi pasi, máskor egy egyszerű motívum is képes megváltani a világot. Összeszedtem néhány kedvenc könyvborítómat, melyek közt akad, ami sokkal jobban megfogott, mint a történet, amelyet körbeölel.

Párválasztó-sorozat

Egyértelmű, hogy ezzel kezdem, sokszor hangoztattam is, hogy számomra Kiera Cass könyveinek borítói az etalon, mióta csak megismerkedtünk egymással. Bár a befejező rész liláján kissé kibuktam, a többi szépség kárpótól. Legnagyobb favorit a The Selection - A Párválasztó kékje, és a The Heir - A koronahercegnő szürkéje, de azért a The One - Az Igazi fehérje is sorakozik mögöttük. 
Az első három rész borítóján szereplő modell Audrey Hollister, Eadlyn szemszögéből írt részeken pedig Stacey Farnet modell pózól.
És még egy kis apróság: a ruha eredetileg nem kék az életünk egy hazugság, ezen a linken megnézhetitek, miről is beszélek.
Kiera Cass

Az Árulás csókja

Van olyan ember a földön, akinek nem tetszik ez a gyönyörűség? Az aprógásokkal és rejtett jelzésekkel teletűzdelt képben maximum abba lehet belekötni, hogy a csaj feje környékén fura a photoshop, de teszek rá. Ez volt az a könyv, amely a borítójával fogott meg, majd a fülszövegével, végül mégsem estem tőle hanyat, valahogy nem találtuk meg egymást igazán.
A borító alkotója Rodrigo Adolfo (link) érdemes szétnézni nála, csodálatos munkái vannak.
És persze a második rész borítója is nyámi, képes lesz rávenni, hogy tovább olvassam a sorozatot.
de a harmadik részé, nyeh...
Mary E. Pearson

The Unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése

Na, ez az a könyv, ami már azóta várólistás, mióta bejelentették, hogy magyarul megjelenik, és még mindig nem olvastam el, pedig a borítóját azonnal megdobtam egy csillagos ötössel. Valahogy a tipográfia és a háttér együttese adta összkép tökéletesen lett eltalálva, habár még nem tudom, mennyire illeszkedik a történethez, de most nem is ez számít.
Az alkotója Hearther Landis, nézzetek szét nála, vagy
az instagramján.
Michelle Hodkin

Idol

Azonnal pakoltam a várólistába, amint megláttam Molyon a hírfolyamban. Atyám, ez a borító olyan kaotikus, mégis olyan szép, és minden stimmel. A gitáros pasi, a színek, a cím... Nem is érdekel, miről szól, csak legyen a polcomon, mert egyszerűen KELL ez a csoda.
Ha valamelyik magyar kiadó is kiadja reménykedjünk, de leváltják ezt a borítót, esküszöm, hogy hadjáratot indítok ellenük :D

Kristen Callihan

Csitt, csitt - sorozat

Szintén egy régi, de hatalmas kedvenc borítóm, amely tökéletesen eltalálta a könyv hangulatát is. Egy előző bejegyzésben már taglaltam, ki az a drága szépfiú, aki arcát testét adta a képhez. A színek és a feeling teljesen rendben van, talán a tipográfiába és a magyar második részbe tudnék picit belekötni, de nem teszem, mert rendes vagyok. :D
James Porto fényképész és Lucy Ruth Cummins designer közös munkája hozta létre ezeket a drágaságokat. Lucy ráadásul Jenny Han írónő könyveinek borítóalkotója is.

Becca Fitzpatrick

Gyönyörű istenverés sorscsapás - sorozat

A tipikus példája annak, hogy tud egy borító elcsábítani, aztán pedig jól agyonverni a francba. Enyhén szólva is frászt kapok ettől a könyvtől, annyira kegyetlen az idegeimmel és az ép agysejtjeimmel szemben, és a borítónak sincs túl sok köze a tartalomhoz. Legalább szépek, főleg az első részé, a kiegészítő kötetnél már érzek enyhe photoshop katasztrófát, látszik, hogy a kiadó nem hagyta meg az eredetit (szerencsére), hanem maga ütött össze egy alternatívát. Egye fene, a célnak megfelel, és legalább valamennyire egygesíti a sorozatot.
Jamie McGuire

Végzet ereklyéi-sorozat (ÚJ BORÍTÓK)

Nekem az eredetiek is tetszettek, igazán illettek  könyvhöz, de mikor megláttam a Könyvmolykiadó Facebook oldalán az új borítókat, azt hittem, leesek a székről. Mennyire királyak már, te jó ég! Gyönyörűek és egyszerűen erőssek, pont, mint a könyvsorozat maga. Féltem, hogy a Csontváros borítója után majd jön a hanyatlás, és a többi nem sikerül majd ilyen szépre. Meg a nagy francokat nem, a többi is brutálisan vagány és olyan, amit azonnal megvennék nem csak magamnak, de az összes ismerősömnek is. A könyvek pedig alapból nagy kedvenceim, teljes mértékben MALEC fan vagyok, a tv-sorozatot is követem, úgyhogy ezek után naná, hogy a borítók is a szívemhez nőttek. Csak nézzetek rájuk, hát nem elképesztőek?
Az utolsó kettőg nem jött ki magyarul, ezért itt hagyom az angol verzióját, teljes szerelem. Cliff Nielsen alkotó eléggé ért a dolgához, nézzétek meg a többi munkáját is. 
Cassandra Clare
Ez persze nem az összes, mert annyi kedvencem van, hogy muszáj részletekben hoznom, különben sem én, sem ti nem juttok soha a bejegyzés végére.

Nektek melyikek a kedvenc borítóitok? Linkeljétek, kíváncsi vagyok rájuk, főleg, ha még jó könyvet is takarnak. :)





You May Also Like

2 comments