Leghasznosabb weboldalak a blog szerkesztéséhez - Blogsuli 2. rész

by - július 30, 2018

Jóóóóóreggelteset kívánok a hölgyeknek és az uraknak nem hiszem, hogy olvas fiú, de azért helló, ha mégis, írj már egy komit, köszi. A mai tananyagunk szerint a leghasznosabb weboldalakat vesszük át, de mivel az oktatásüggyel nem vagyok puszibarát, inkább a saját véleményemet mondom el erről, és az agyatok gondolkodási funkciójára bízom, mennyire értetek vele egyet és hogy mennyire találjátok őket hasznosnak vagy feleslegesnek. Ja, és jó tanár módjára nem íratok belőle zh-t vagy beadandót, a tanult információk gyakorlati követelményeit a saját blogotokon praktikusan használva majd megtekintem, csak jelentkezzetek kérem Neptunban kommentárban odalent, köszcsike. Az első rész ITT olvasható. 

Kezdjük is, nem szeretem a felesleges rizsát. 

Canva

A Canva kéremszépen az atyaúristenszentlélek ebben a szubkultúra univerzumban, a világ egyik legokosabb dolga, amit valaha, valaki kitalált. Egy grafikus-dizájn webszájt (szó szerint from Wiki), ahol tényleg csak a csillagos ég szabja a határokat. Amire dizájnban szükséged lesz a blogodhoz, azt mindent megtalálsz, legyen szó fejlécről, thumbnailről, a bloghoz tartozó Facebook borítóképről, kis ikonokról, bármiről. A blog indítása előtt találtam rá, mai napig tanulom a kezelését, mert mindig okoz valami új meglepetést (pozitív értelemben), és rengeteg funkcióját csak ma használom ki, ami egyértelmű javulási tendenciát mutat a Neverhood's Diary szempontjából is. aztán szóljatok, ha nem így van Etsy, Youtube, Twitter, Instagram, Pinterest... használhatod a meglévő sémákat vagy kezdheted teljesen a semmiről, a lényeg, hogy a méretek adottak, mely HATALMAS segítség a szerkesztgetést illetően. Használjátok egészséggel, de tényleg. TÉNYLEG! Lássam azokat a Canva dizájnokat de izibe! 

SnapWidget

Ezt az előző bejegyzésben is említettem már, de a hasznos weboldal felsorolásból sem maradhat ki. A SnapWidget arra jó, hogy olyan html kódot állítson össze a totál laikusoknak (mint én), melyet aztán a blogger valamelyik HTML moduljába helyezve aktuális Instagram, Facebook, vagy bármilyen oldalt mutasson, naprakészen és dijáznosan. Mi döntjük el a méreteket és egyes effektekkel egyedibbé szabhatjuk, melyet aztán a weboldal generál át a Blogger számára is érthetőre. Nem vagyok infós, de épp ezért igyekszem feltalálni magam és alternatív megoldásokat keresni. Erre tökéletes a SnapWidget.
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Pexels

A mai bejegyzés a Felegáns csapat támogatásával történt, #nemfizetetthirdetés, úgyhogy thánkjú nekik. Ők ajánlották a Pexels és a stockfotós oldalakat, melyek segítségével és ingyenesen letölthető képeikkel nagyon menő és profi kinézetet lehet már az első alkalomtól kezdve adni a blognak. Ha én ezekről előbb tudtam volna, vélhetően nem Weheartitről és Tumblr-ről lopkodom le a képeket, szóval legyetek nálam okosabbak és használjátok inkább a free stockfotós oldalakat. 

Trello

Na hát a Trello az, amivel még tényleg csak ismerkedem, viszont akik használják, azok imádják. Számomra ez arra hasonlít, mikor anyám felírta itthon egy cetlire, hogy mit kell délelőtt megcsinálnunk tesómmal a házimunkát illetően, mi pedig pipáltuk ki, hogy mivel vagyunk meg, és összevesztünk azon, amelyik mindkettőnkre vonatkozott és nem tudtunk kiegyezni. A Trello hasonlóan a Pinteresthez táblákat /kártyákat használ, és az ötletelésen kívül a kötelezőket is feljegyezhetjük, majd ha kész vagyunk vele, a rendszer mutatja nekünk a kövi teendőt. Tiszta online Bullet Journal. Blogolás esetén ez azért is hasznos, mert sokkal átláthatóbban tervezhetsz előre, közben ötletelhetsz, átalakíthatsz, és még csak papírt és füzetet sem használtál hozzá, ami nem is szól, hogy valamit csinálnod kell, míg a Trello nem hagy békén. Ha nem egyedül szerkeszted a blogod, hanem csapatban, akkor még hasznosabb, hiszen a kártyákat meg lehet osztani másokkal, közösen szerkeszteni a teendőket és így követelni a csapatmunkát az online életben is. 
Na, hát ahhoz képest, hogy alig a falig használom, egész jó ajánlot tudtam rittyenteni. #járakeksz
A bejegyzésben található képek @neverhood tulajdonát képezik! / Copyright © 2016-2018 Minden jog fenntartva!
Google Analytics

Aki komolyabban szeretne blogolással foglalkozni és nem csak mondja, hanem tesz is érte, annak nagy segítség lesz a Google Analytics, mely a Blogger statisztikájánál jóval többet tud nyújtani. Nekem, mint kis mezei bloggernak, sokáig elég volt az egyszerű "hányan látogattak ma meg?" diagramot nézni a platformon, de a GA segít abban, hogy több adatot tudj meg a látogatókról, a kedvelési szokásaikról, ezek az infók pedig marha jól jönnek a blogbejegyzések megosztását, írását, meg úgy egyáltalán a bloggerkedést illetően. Az utóbbi időben egyre drasztikusabban csökkent jónéhányunknál az oldalmegtekintés bizonyos témájú bejegyzésekre, melyet nem igazán tudunk hova tenni, de a GA segítségével legalább komolyabb elemzésekbe is tudunk bocsájtkozni, hogy vajon a téma az érdektelen, vagy mi csesztünk el valamit. Szóval irány a Google Analytics már a kezdetekkor, belive me, jól fog jönni.

Hasznosnak érzitek ezeket a bejegyzéseket? Írjátok meg odalent, valamint "jelentkezzetek", hogy ránézzek a blogotokra. Kövessetek InstánFacebookon és Moly.hu-n, Pinteresten pedig menthetitek a nektek tetsző bejegyzéseket a későbbi gyorsabb visszakeresés érdekében. 

Nagyölelős csibecsók:
            

You May Also Like

1 comments

  1. Szuper poszt lett! Párat már ismerek, viszont a Trellot és a Google Analytics-et még nem. Ez utóbbiról nem tervezel bővebb posztot írni valamikor?

    VálaszTörlés