A menyasszonyok 10 típusa

by - június 12, 2016

 Legjobb barátnőm hamarosan koszorúslány lesz egy rokona esküvőjén, én pedig imádom a TLC csatorna Say Yes To The Dress-ét, úgyhogy közösen kezdtünk mélázni azon, hogy vajon mi milyenek leszünk a nagy napon, ha egyszer véletlen úgy hozza a sors. Kiderült, hogy számos menyasszony verzió közül választhatunk, mint például...

10. A minden mindegy típus

Neki teljesen mindegy, hogy mit vesz fel, hogy hogy néz ki, hogy egyáltalán menyasszony. A lényeg, hogy legyen egy papírja, hogy összekötötte az életét a párjával, még fogadást sem szervez, mert nem érti, minek kellene. Így is lehet élni, enyhe YOLO-val fűszerezve. 

9. A megalomániás

Mindenből a legjobbat, legalább négy ruhája van, ezt jól mindenki orra alá dörgöli, merthogy ő megteheti. A legmagasabb torta, a legtöbb virág, a legnagyobb násznép, a legdrágább és legnagyobb esküvő, brutális ékszerek, legcsillogóbb helyszín. A pénz nem számít, akár a csőd is eljöhet, a legjobbnak a legjobbját akarja.  Lényeg, hogy róla beszéljenek az esküvő előtt, alatt és után. 

8. A szexi

Mély dekoltázs, testre simuló, szinte átlátszó ruha, booty up, első táncnak betanult öltánc, a koszorúslányokra szándékosan csúnya ruhát erőltető ara, aki magasról tojik a társadalmi elvárásokra, lényeg, hogy mindenki a testére gerjedjen. Egy fokon túl már duplán gáz.

7. A mindent jobban tudok

Legalább a harmadik esküvőszervezőt rúgja ki, mindenbe beleszól (ami nem mindig baj!), senki véleményére nem ad, a vőlegényének véleménye sem lehet a nagy nap menetében, mert a menyasszony mindent eltervezett már. Tudja, hogy kell varni, tudja, hogy kell sütni, tudja, hogy kell a székeket kidíszíteni, tudja, mi a pap szövege... azt hiszi, mindent tud. Piszok idegesítő, általában belőle lesznek a szervezés végére a hiénák.

6. A sírós

Sír a ruha vásárlásakos. Sír a templomban. Sír a ceremónia alatt. Sír a tánc alatt. Sír tortavágáskor. Sír reggel. Sír este. Sír józanul. Zokog részegen. Az élet szép. 

5. A hejcegnő

A kicsi lány, aki tíz éves kora óta az esküvőjét tervezi, csili-vili dijáznnal, a leghabosabb ruhában, ami csak az üzletben található. Az nem számít, hogy alig tud benne mozdulni, csak egy napra ő legyen a hercegnő, és mindenki csak az ő akaratát teljesítse. Ehhez általában a vinnyogóan magas hang, és a végtelen pénztárca is társul.

4. A DIY

Kreatív elme és ügyes tervezés kettőse. Van elképzelése, vannak megoldásai és vannak igényei. Kicsit bohém, kicsit rusztikus, de ha sikerül, akkor nagyon szép ceremónia kerekedhet belőle. Akkor kezd kissé problémás lenni  a dolog, ha a DIY ötleteit mindenkire ráerőlteti a pár, így a násznépnek kell, pl. összeraknia a padot, amire egyáltalán le akar ülni, amolyan Ikea interjú stílusban. Aki nem dolgozik, ne is egyék. :D

3. A különleges

Az ő ruhája biztos, hogy nem fehér, vagy annak árnyalataiban pompázik. Az ő csokra biztos nem virágokból áll. Az ő menüjében helye sincs a klasszikusoknak. Az ő fotói biztosan nem beállítottak. Igenis azt akarja, hogy más legyen, mint a többiek, és hogy mindenki róla beszéljen. 

2. A pszichopata

Aki teljesen megkattan a szervezésben, és mire az esküvőre kerül a sor, érzelmi és pénzügyi roncs. Gyakorta előfordul, általában nászút helyett a rehabilitáción köt ki.

1. A klasszikus

A menyasszony, aki tisztában van szerepével, tisztában van az esküvő és a házasság (!) súlyával is, nyitott új dolgokra, de ragaszkodik az elképzeléseihez is. Szerelmes és boldog, és ez a legfontosabb a nagy napon.

Persze, nagy szám van így 20 évesen, nem jegyeztek még el, nem is vagyok házasság párti, de azért kérdezném: szerintetek lehet még bővíteni a listát? :)

You May Also Like

0 comments