Utolsó pillanatos DIY ajándékötletek - NEVERHOODMAS 2016

by - december 22, 2016

Pár nap Karácsonyig, idén már nincs több vizsgám, és még itthon is vagyok a jó meleg családi házban... Mit jelent ez? 
NEVERHOODMAST! Igen, ennyire kreatív vagyok. Négy nap, négy különböző bejegyzés, központilag Karácsonyra hangolva .
De! Tudom, hogy már kiscsillió karácsonyi bejegyzés született, ugyanazon témák folyamatos újragondolása, stb, és van, akinek már kezd kicsit elege lenni belőle én. Nincs ezzel semmi baj, így adta magát a dolog, hogy a saját kis karácsonyi sorozatomat kicsit tovább gondoljam.
Fél év alatt 4 különböző témához nyúltam a bejegyzésekkel (10 dolog, Könyv/Film, DIY, Egyetem), szóval a karácsonyi különkiadás is ezek jegyében fog íródni.

Évről évre rosszabbul teljesítek a karácsonyi ajándék megvételének idejével, a vizsgaidőszak és az egyetemi mélyszegénység kicsit megtépázza az időbeosztásomat ez kifogás, nincs is időbeosztásom. Általában az utolsó pillanatban derül ki, hogy valakinek nem vettem ajándékot, és ez még szebb tud lenni, ha már az üzletek is zárva vannak. Így marad az ötletelés, és a nézzünk szét, mi van itthon című műsor.
Ma 4 egyszerű ötletet hoztam nektek, amihez minimális kézügyesség kell, és mégis valami újat mutatnak az ajándékok sorában. 


Újraalkotott karácsonyi/gyerekkori fotó


Az egyik legegyszerűbb és mégis a szokásostól eltérő ajándék. Ha van testvéred, bevonhatod őt is, de az biztos, hogy önmagad is nagyon ügyes tudsz lenni. Kérhetsz segítséget, de akár az önkioldóval is ügyeskedhetsz, aztán csak a képet kell elvinned előhívatni/kinyomtattatni, esetleg venni hozzá egy keretet és kész is az ajándék. Figyelj az apróságokra és próbáld meg megtalálni a házban ugyanazt a szöget, ahonnan az eredeti kép készül. Kissé időigényes, de hidd el, nagyon szuper ajándék lehet belőle. 
@weheartit #xmas
Házi készítésű utalványok

Tény, tesómtól szoktam szinte már az összes családi eseményre ezt kapni bátyám kissé béna volt az ajándékokkal, aztán megoldotta ezt a problémáját, de ha őszinte akarok lenni, valahogy mindig sikerül eltalálnia a lényeget. Lehet az utalvány egyszerű (pl. kétszer elmosogatsz a vasárnapi ebéd után anyud helyett), vagy akár nagyobb szabású (színházjegy két személy számára egy választott előadásra). Akár katalógust is adhatsz, természetesen meghatározott időkerettel, mert egyikünk sem akar 10 évig vezekelni a rokonai előtt.
Néhány ötlet, ami eszembe jutott:
- Mozizás
- Könyvvásárlás
- Elkísérni vásárolni és cipelni a cuccait
- Kávét/Teát főzni neki
- Vasalás
- Bevásárolni helyette, stb.
Figyeljetek arra, hogy a végére odaírjátok "Az utalvány egyszer felhasználható, és másra nem átruházható." :)
@weheartit #xmas
Fandom-fal

Egy nagyobb kartonlapot lefesteni vagy dekorcelluxal kidekorálni, és ragasztható rá minden, ami az ajándékozottat érinti. Ha könyvmoly az illető, akkor a kedvenc könyveiből idézeteket, ha film- vagy sorozatfüggő, akkor mozijegyek, képek a színészekről, jelenetek, stb. Bármi, ami az érdeklődéséhez tartozik, vagy akár közös képekkel is lehet játszadozni. Lényeg, hogy több színt és anyagot használj, hogy igazán hangulatos legyen az egész látvány.
Pro tipp: A karton széleit ragaszd le, vagy akár be is vonhatod csomagolópapírral, egyből nem kelt olyan olcsó érzést.
@weheartit #xmas
Gyertya

Tutira nálatok is akad otthon egy csomó félig leégett gyertyacsonk, melyet megolvasztva szuper új dolgot lehet létrehozni. Lehet játszani a színekkel és a mintákkal, de azért legyetek óvatosak a forró viasszal! Én odáig vagyok ezekért a háromkanócos bitang nagy gyertyákért, amik amúgy piszok drágák, de egy kis időráfordítással lazán újra lehet alkotni. Kell egy kisebb befőttes üveg, a három kanóc a szédszedett gyertyákból és a kreativitás. Plusz lehet az is, ha öntapadó  vagy sima papírra nyomtatsz valamilyen dizájnt, és azzal bevonod az üveg külsejét. Voilá, fél délutános melóból egyedi és aránylag hasznosnak mondható ajándék. 

@weheartit #candle
Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést (is), holnap is nézzetek vissza a blogra, újabb bejegyzéssel jövök majd. :) Addig is Instán követhettek főleg Instastoryban valamint a Neverhood's Diary Facebook oldalán is nézelődhettek.

You May Also Like

0 comments