Kinek milyet? - Könyvet ajándékba #1

by - november 13, 2016

Az ismerőseim már tudják, hogy azzal nem lőnek mellé, ha könyvet vesznek nekem ajándékba Karácsonyra... - vagyis nem akkorát. Sajnos én is kaptam egy csomó olyan témájút, ami olyan messze áll tőlem, mint Szegedtől Buenos Aires. Minden könyvnek esélyt kell adni, és szeretek is új ízeket kóstolni, de attól még józan ésszel rá lehet jönni, hogy pl. Meg Cabot Neveletlen hercegnőjének 6-ik része csak úgy önmagában kicsit fura ajándék egy 24 éves nőnek. Ezért próbáltam kisebb kategóriákat létrehozni, és inspirációként hozzájuk adni néhány könyvet. Ezzel nem azt mondom, hogy az a tökéletes könyv az adott illetőnek, csupán kiinduló pontként kell felfogni.

A címekre kattintva eljuthattok a könyvek Moly-adatlapjára, ahol fülszöveget, és akár értékeléseket is elolvashattok az adott történetről.

Kezdjük a könnyebbel: Barátnőnek (vagy lánytestvérnek)

Vicc, de a legjobb barátnőimtől kaptam a legporosabb könyveimet, ami kicsit azért fáj, mert nekik áradozok állandó jelleggel a legújabb szerelmemről, legyen az könyves pasi, vagy borító, esetleg sztori. 
Romantikus, szelíd barátnőnek: Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Kissé elvontnak: E. Lockhart: A hazudósok
Aki sokat olvas: Markus Zuzak: A könyvtolvaj (vagy nézd meg a Moly-profilját, és menj biztosabbra :D)
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek, Sarah J Maas: Üvegtrón (1.rész), Markus Zusak: A könyvtolvaj
Közepes nehézségi fokozat: Anya és a rokonság női tagjai

Mivel volt itthon egy csomó Danielle Steel könyvünk, évekig azt hittem, hogy anyám bírja az írónő könyveit, így azt kapott Húsvétra és Karácsonyra is. Aztán egy nap közölte, hogy azok a könyvek csak nálunk ragadtak, ő nem különösebben rajong DS-ért, úgyhogy egy ekkora égés után jobban megfontolom, mit veszek.
Csajos anyukának: Judith Krantz: A Tutti Butik úristendeszerettem, újra kell olvasnom
Romantikus anyukának: Jane Austin: Büszkeség és balítélet, díszcsomagolásban még szebb :)
Fiatalos anyukának: Elin Hilderbrand: A sziget
Kultúrarajongó anyuka (pacsi van): Yasmina Khadra: A merénylet
Jane Austen: Büszkeség és balítélet, Elin Hilderbrand: A sziget, Yasmina Khadra: A merénylet
Hardcore: Fiútestvér és édesapa

Legyünk őszinték, ez szinte lehetetlen. Szinte. Nagyon ismerni kell az illető ízlését, vagy legalább érdeklődési körét, hogy jó könyvet csomagoljunk ajándéknak. Útmutatónak, de még véletlen sem biztosnak vett tippjeim:
Fiatalabb fiútestvér: Jennifer A. Nielsen: Hatalom-trilógia vagy C. S. Lewis: Narnia-krónikái
Báty: Andy Weir: A marsi (de csak ha egy kicsit is érdeklődik a reál tárgyak iránt) vagy esetleg még Swati Avasthi: Ököl/Jog
Csendes Apuka: ez talán nem a legjobb példa, de saját tapasztalat után a könyv, amit ebben az esetben ajánlok, az Betty Mahmudi: Lányom nélkül soha
Vagány Apuka: Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Sportrajongó Apuka: bármilyen életrajzi könyv a kedvenc sportolójáról, vagy sportágáról
Rejtélyes Apci: Dan Brown: A Da-Vinci kód
Jennifer A. Nielsen: A hamis herceg (Hatalom-trilógia 1. rész), Andy Weir: A Marsi, Swati Avasthi: Ököl/Jog
Bízom benne, hogy valamennyire hasznosnak találtátok a listát, ha másra nem is, újdonságok felfedezésére. Ti is könyvet ajándékoztok a szeretteiteknek idén? Ha igen, milyen témában? Írjátok meg kommentárban itt, vagy a blog Facebook oldalán. :) 

You May Also Like

0 comments